Zahajovací závody staršího žactva přinesly osobní rekordy

Vytisknout

Zahajovacích závodů staršího žactva se v pátek 18. ledna zúčastnila v Olomouci také skromná pětičlenná výprava SK Přerov. Většina našich mladých závodníků totiž psala písemné práce a vylepšovala známky ve škole a další šestice šikovných atletek si schovávala formu na Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích, které se konalo o den později. Věřme, že známky jsou již ke spokojenosti všech vylepšeny a na příštích závodech se setkáme v hojnějším počtu.

Další možnost zjistit, co během zimní přípravy natrénovalo, bude mít starší žactvo už tento pátek opět v Olomouci.

Výraznější přerovskou stopu zanechal v olomoucké hale Matěj Vojáček, který bral pěkné třetí místo v dálce. Navíc si vylepšil osobní rekord na 515 cm a předvedl mimořádně vyrovnanou sérií skoků (511 - 515 - 513 cm). Jeho možnosti jsou však mnohem větší. Osobák si vylepšil také ve vrhu koulí (8,28 m) a běhu na 60 metrů (8,09 s). Na šedesátce desátým časem postoupil také do finále C, účasti v něm se ale vzdal.

Tři osobní rekordy si vylepšil také Jáchym Kouba, kterého jsme tentokrát mohli vidět v pro něj netradičních disciplínách (obvykle krouží 800 metrů a více). Nejlépe se umístil ve vrhu koulí, ve kterém byl desátý (7,07 m). V dálce si zlepšil osobní maximum hned prvním pokusem na 450 cm, v dalších zlepšeních jej ale zastavil nevyrovnaný rozběh, když v každém pokusu dobíhal na prkno jinak. Obsadil 14. místo. Zlepšit se dokázal také v běhu na 60 metrů (8,56 s / 18. místo).

Dvanáctou příčku ve vrhu koulí obsadil Ondřej Béňa (6,28 m) a hned za ním se umístil Ondřej Budař (5,74 m). V běhu na 60 metrů byl rychlejší Budař (9,25 s / 32. místo) před Béňou (10,12 s / 36. místo), který si zapomněl přibalit obuv do haly a musel běžet ve vypůjčených maratonkách. I přesto si v obou disciplínách vylepšil halové maximum.

Jedinou startující přerovskou dívkou byla Natálie Horáčková. Ta si zaběhla halové maximum na šedesátce s překážkami (12,81 s / 14. místo) i bez nich (9,95 s / 45. místo). V kouli se jí příliš nedařilo, brala 16. místo za výkon 5,82 m.

Kompletní výsledky zde