Fantastický výkon na překážkách přinesl Drozdové zlato z krajských přeborů

O tituly krajských přeborníků bojovalo starší žactvo v pátek 22. února v Olomouci. Navzdory výborným výkonům letošní medailovou sbírku rozšířila pouze Alice Drozdová, konečnou bilancí SK Přerov je tedy zisk 10 medailí - jak se dařilo mladšímu žactvu, dorostu, juniorům a dospělým se dočtete zde.

Rozběh na 60 m překážek se Alici Drozdové nepovedl úplně podle představ, a jen těsně proklouzla do finále A. V rozběhu zaběhla čas 9,73 s a postoupila ze čtvrtého místa. Výborně běžela Hana Dohnalová, která byla v rozbězích nejrychlejší a vylepšila si osobní rekord na 9,55 s. Tereza Válková v rozběhu jen těsně zaostala za Drozdovou (9,75 s) a rovněž postoupila do finále.

Ve finálovém závodě běžela famózně Drozdová, která suverénně zvítězila v novém osobním rekordu 9,33 s! Tímto výkonem se navíc posunula na 19. místo letošních republikových tabulek a měla by mít jistou účast na MČR. Výborný výkon z rozběhu potvrdila Hana Dohnalová, která finišovala v naprosto stejném čase na čtvrtém místě (9,55 s). Ve finále B svůj výkon vylepšila Válková a brala páté místo (9,68 s).

Alice Drozdová (Zdroj: Jiří Kottas)

Na žádnou další medaili už bohužel přerovští závodníci nedosáhli. Mezi osmičku nejlepších se probili ještě Hana Dohnalová ve výšce (140 cm / 5. místo) a dálce (469 cm / 8. místo), Tereza Válková v dálce (471 cm / 7. místo) a Matěj Vojáček v dálce (499 cm / 8. místo) i kouli (8,34 m / 8. místo). Ten postoupil rovněž do finále B v běhu na 60 metrů a mohl si připsat další dobré umístění, finále ale nakonec neběžel. V rozběhu si vylepšil osobní rekord na 7,96 s.

Devátá ve skoku dalekém byla Alice Drozdová za výkon 465 cm. Nezvykle se představila také ve výšce, ve které brala třinácté místo (130 cm). Stejným výkonem, ale s lepším zápisem se prezentovala Válková a umístila se na desáté pozici.

Devátá ve vrhu koulí byla Barbora Železná (6,69 m) a k tomu přidala dvě pětadvacátá místa - v běhu na 60 metrů (9,21 s) a v dálce (362 cm). Rovněž devátý byl mezi koulaři Ondřej Budař (5,58 m), stejně jako Ondřej Béňa v běhu na 60 metrů překážek (15,81 s). V dalších disciplínách přidal Béňa desáté místo v kouli (5,39 m) a třicáté v běhu na 60 metrů (10,52 s). Budař byl v dálce šestnáctý (388 cm).


Kompletní výsledky zde
Videogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.