MČR žactva bude s přerovskou účastí

Vytisknout

O prvním březnovém víkendu hostí hala v Ostravě-Vítkovicích Mistrovství ČR žactva. Na šampionát se nominovali také tři přerovští atleti - Alice Drozdová, Mikuláš Trojek a Matěj Vojáček. Pro všechny tři to přitom bude premiérový start na republikovém klání.

Jako první se z našich atletů představí Alice Drozdová v rozběhu na 60 metrů překážek. Minulý týden si vylepšila osobní rekord na 9,33 s a to jí zajistilo šestnácté místo mezi nominovanými závodnicemi. O postupové místo do finále se popere v sobotu ve 14:00 hodin. V případě úspěchu poběží ještě finále o dvě hodiny později. Skvěle letos překážky běhají také Hana Dohnalová a Tereza Válková, účast na MČR jim ale bohužel těsně unikla.

Ve stejné disciplíně se představí také Mikuláš Trojek. Ten letos běžel překážky nejrychleji za 9,08 s v nominaci figuruje na 19. pozici. Rozběhy žáků startují v sobotu ve 14:20 hodin, finále se běží v 16:15.

V sobotu poběží rozběh na 300 metrů i Matěj Vojáček. Čas 40,34 s mu zajistil jednadvacáté místo v nominaci a o jeho další zlepšení bude usilovat od 17:45 hodin. Finále třístovky je na programu v neděli v 11:10 hodin.

Ze závodu by měl probíhat živý přenos na facebookové stránce Jsem atlet. Držte našim mladým nadějím pěsti, aby své letošní výkony ještě vylepšili!


Propozice závodu

Přílohy:
Download this file (vyber-hala-ostrava-2019.pdf)Vybraní závodníci98 kB