Vandrovec vylepšil přerovský rekord na 5000 metrů

V sobotu 18. května pořádal Sokol Hradec Králové první kolo I. ligy mužů a žen, na kterém se představil také přerovský vytrvalec Václav Vandrovec v běhu na 5000 metrů. Rychlejšími soupeři se nechal vytáhnout k novému osobnímu a zároveň i přerovskému rekordu a v závodě se umístil přesně v polovině.

Své vlastní přerovské maximum v kategorii juniorů a mužů do 22 let z loňského září vylepšil o 7 vteřin na 15:13,74 min. V tabulkách mužů upevnil svou druhou pozici za (zatím) absolutně nejrychlejším Vlastimilem Brlicou. Ten v roce 1954 zaběhl čas dokonce pod 15 minut, a to 14:56,8 min. V soutěži Vandrovec startoval mimo bodování a obsadil pěkné sedmé místo. Kompletní výsledky najdete zde.

V průběžných letošních tabulkách ČR je dokonce na druhém místě, když je před ním pouze šestý ze závodu v Hradci Roman Pazdera (15:10,30 min). Na třetího Martina Zajíce má první dvojice náskok více než půl minuty (15:51,10 min).

Václav Vandrovec se raduje z vítězství na halových závodech v Ostravě. (Zdroj: AK Šternberk)

V sobotu 11. května startoval v závodě v běhu do vrchu Tomáš Kašpařík. Pět a půl kilometru dlouhý závod Běh na Lhoty zvládl za 30:32 min a v kategorii B doběhl na třetím místě. Hned další den se postavil na start Hanácké kojetínské desítky. Stupně vítězů mu těsně unikly, v kat. B bral čtvrté místo a celkově doběhl sedmý. Čas stlačil pod 40 minut na 39:36 min. Startoval také Jiří Březina, který letos oslavil 80 let. Závod dokončil jako jednaosmdesátý v čase 1:15:49 hod. V kategorii E bral páté místo.

Tomáš Kašpařík v závodě Běh na Lhoty.

Olomoucká běžecká liga pokračovala v úterý 21. května Jarním neředínským krosem v Olomouci. Tomáši Kašpaříkovi se zde neběželo úplně nejlépe, a tak mu třetí místo o 10 vteřin uniklo. V závodě na 8 km doběhl čtvrtý v kat. B a celkově šestý (31:16 min).

Absolutního prvenství se dočkal na Majetínském běhu starší žák Jáchym Kouba. Ten startoval v juniorské kategorii, v cíli závodu na 5 km se však objevil úplně první ze všech závodníků v čase 18:07 min. Závod pořádali lidé ze stájí, a tak na každém kilometru zpestřili trať malou překážkou. Kompletní výsledky najdete zde.

O týden později se bratři Koubovi zúčastnili prostějovské Hloučely 3.6.9. Jonatan Kouba zvítězil v dětské kategorii na trati 500 metrů (čas 2:05 min), Jáchym Kouba doběhl na šesti kilometrech druhý (čas 25 a nějaké drobné). Výsledky zatím nejsou k dispozici.

Jonatan Kouba (vlevo) zvítězil v Prostějově.

Ve středu 22. května uspořádal oddíl vysokohorské turistiky TJ Spartak Přerov šestý ročník Cooperova testu (běhu na 12 minut). Test se běžel na našem domácím stadionu. Zvítězil Petr Kučera (3500 m) před Zdeňkem Doležalem (3390 m) a Jiřím Skřečkem (3110 m).

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.