Válková s Drozdovou zaběhly na MMaS výborně překážky

Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva hostilo v neděli 26. května Znojmo. SK Přerov zde reprezentovala šestice mladých atletů, kteří se rozhodně neztratili. Dohromady se představili v 11 disciplínách, a z toho se dvakrát prosadili na stupně vítězů a k tomu přidali dalších 8 umístění do desátého místa!

Až na nejvyšší stupínek vystoupala Tereza Válková a stala se tak mistryní Moravy a Slezska pro rok 2019. Ve finálovém běhu na 100 metrů překážek běžela famózně a dokonce se výrazně přiblížila i k přerovskému rekordu Heleny Tomkové (14,59 s)! V novém osobním rekordu 14,68 s tak jasně zvítězila. Na stupně vítězů ji doprovodila bronzová Alice Drozdová, která si ve finále rovněž vylepšila osobní rekord, a to na 14,89 s. Děvčata tak aktuálně stojí v přerovských tabulkách na druhém a třetím místě. Díky těmto výkonům se naše závodnice i výrazně posunuly v letošních tabulkách ČR - Válková je třetí, Drozdová šestá!

Ke druhé medaili měla Drozdová nakročeno v běhu na 200 metrů překážek, nakonec však skončila čtvrtá. Radovat se však mohla z přerovského rekordu - o osm setin překonala dosavadní nejrychlejší elektronicky změřený čas Jany Tomkové a zlepšila jej na 31,05 s. I v této disciplíně je vysoko v tabulkách ČR, a to dvanáctá. Přerovským maximem však stále zůstává ručně měřený čas Šárky Klvaňové (30,8 s).

Obě děvčata se představila také v dálce. Na pět metrů opět útočila Alice Drozdová, ale ani tentokrát bohužel nebyla úspěšná. Za výkon 496 cm obsadila šesté místo. Méně se dařilo Válkové, která se za 450 cm umístila na šestadvacáté pozici.

Na dvoustovce s překážkami se neztratila ani třetí z našich žákyň Nikola Vyhňáková. I ona si vylepšila osobní rekord a za výkon 32,42 s brala pěkné sedmé místo.

Mezi hochy se nejvýše prosadil Jáchym Kouba, který v běhu na 3000 metrů obsadil čtvrté místo. Časem 10:40,75 min navíc proklouzl na osmé místo historických tabulek Přerova. Mezi mílaři se dobře umístil také Vojtěch Karlík, a to na šesté pozici. Osobní rekord si vylepšil na 4:47,53 min.

Vojtěch Karlík se ve Znojmě představil na trati 1500 metrů. (Zdroj: AK Šternberk)

Dvě šestá a jedno desáté místo posbíral Mikuláš Trojek. Šestý byl jak mezi sprintery na 60 metrů (7,76 s), tak na trati 100 metrů překážek (14,58 s). V obou disciplínách bohužel zaběhl rychlejší časy v rozběhu než ve finále (7,62 s, resp. 14,42 s). Desáté místo obsadil v běhu na 150 metrů (18,28 s). Stejně jako ostatní i on si vylepšil osobní rekordy, a to rovnou ve všech třech disciplínách.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde
Videogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.