Přerovští běžci se prosadili v Zábřehu i Šumperku

Vytisknout

V neděli 26. května se v Zábřehu běžel 7. ročník Půlmaratonu údolím Moravské Sázavy. Na jeho startu se objevil také přerovský vytrvalec Jiří Skřeček, který i přes hromadící se únavu z maratonu i dalších závodů podal velice slušný výkon. V kategorii 40-49 let doběhl na čtrnáctém místě v čase 1:36:08 hod a celkově byl třicátý čtvrtý. Závod byl součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje.

"Do prvního stoupání to ještě šlo, ale pak už se začínala projevovat únava a počasí taky nepomohlo, z plánovaných 15°C a zataženo, bylo jasno a teplota přes 23°C. I přes jedno stoupání zhruba na čtvrtém kilometru, ale pak už bez výrazného převýšení, se mi trať libí a určitě nenudí, všude hodně zeleně. K tomu velice příjemná domácí atmosféra, kterou organizátoři vytvářejí, takže se určitě vyplatí si závod odběhnout," zhodnotil závod Skřeček (na fotografii).

Desátým závodem pokračoval také seriál Chlapáckého běhu v Šumperku. Na běhu Kolem Skalky se ve středu 29. května představil Tomáš Kašpařík. Oproti loňskému roku vylepšil svůj čas o jednu vteřinu a umístil se v kategorii B na páté pozici. Trať měřila 6650 metrů a Kašpařík ji zvládl za 27:24 min. Celkově doběhl dvanáctý.

Výsledky obou závodů jsou ke stažení v příloze.