Drozdová uspěla na Letní olympiádě dětí a mládeže

Letní olympiáda dětí a mládeže se konala ve dnech 23. až 26. června v Jablonci nad Nisou. K reprezentaci Olomouckého kraje obdrželi pozvánku díky svým letošním výkonům také tři atleti SK Přerov - starší žákyně Alice Drozdová a Tereza Válková a mladší žák David Hastík.

Nejvíce se dařilo Alici Drozdové, která v běhu na 100 metrů překážek obsadila šesté místo a probojovala se tak na širší pódium (na LODM bylo oceňováno nejlepších 6 atletů v každé disciplíně). Ve finále vyrovnala svůj letošní nejlepší výkon 14,89 s a na pátou příčku ztratila pouhé čtyři setiny. Do finále se kvalifikovala časem jen o něco málo pomalejším (14,91 s). Bohužel brány finále zůstaly uzavřené pro Terezu Válkovou. Ta v rozběhu předvedla výkon 14,96 s a od postupu ji dělily jen čtyři setiny sekundy. Válková obsadila celkové desáté místo.

Alice Drozdová (první dráha) ve finálovém běhu na 100 m překážek. (Zdroj: AK Šternberk)

Drozdová startovala také v dálce. V kvalifikaci předvedla nejvíce 500 centimerů, což na postup do finále nestačilo. Celkově obsadila patnácté místo. Do finále dálky neproklouzl ani David Hastík. Výkonem 475 cm zaostal za svým maximem o 8 centimetrů a obsadil osmnáctou pozici.

V celkovém hodnocení napříč všemi sporty a kategoriemi obsadil Olomoucký kraj jedenácté místo ze zúčastněných 14 krajů. Na top desítku přitom ztratil pouhé čtyři body.


Kompletní výsledky atletických soutěží
Celkové pořadí krajů

Fotogalerie zde

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.