Tereza Válková vybojovala na MČR žactva sedmé místo!

Víkend 20. - 22. září patří MČR žactva v Kolíně. V prvních dvou dnech soutěží se představili také čtyři zástupci SK Přerov - Alice Drozdová, Jáchym Kouba, Mikuláš Trojek a Tereza Válková. Na dosah měl start také Vojtěch Karlík, bohužel byl první nevybraný závodník na 1500 metrů překážek (resp. první náhradník).

O největší úspěch přerovské výpravy se postarala Tereza Válková, která se probila až do finálového závodu na 100 metrů překážek. Rozběh s přehledem vyhrála ve svém třetím nejlepším letošním čase (14,88 s) a navázala tak na své jarní výkony pod 15 vteřin. Do semifinále postoupila dokonce s druhým nejlepším výkonem dne. V sobotu dopoledne nastoupila ve druhém semifinále coby hlavní favoritka ve čtvrté dráze. Bohužel se jí nad překážkami nevedlo tak dobře jako v rozběhu a doběhla čtvrtá (15,03 s), do finále však postoupila na čas. V něm si nakonec doběhla pro pěkné sedmé místo výkonem 15,27 s, když na šestou Hobelantovou ztratila dvě setiny.

Skvěle nad překážkami válčila také Alice Drozdová. Nejprve se stala překvapivou vítězkou prvního rozběhu (15,05 s) a zajistila si přímý postup do semifinále. V něm doběhla stejně jako Válková čtvrtá, ale její čas na postup do finálové osmičky bohužel nestačil (15,08 s), když ve druhém rozběhu byla o setinku rychlejší domácí Štěrbová. Drozdová si tak z Kolína odváží velmi pěkné deváté místo.

Startovala také ve skoku dalekém, kde ale její pouť skončila už v kvalifikaci. Nejdále dolétla ve druhé sérii (485 cm) a celkově obsadila 24. místo.

Mezi vytrvalci se představil Jáchym Kouba. Závod byl rozběhnutý velmi svižně, dokonce v něm padl národní výkon roku a všichni účastníci kromě jednoho si navíc vylepšili osobní rekordy. Kouba se po celý závod držel v zadní skupince, která bojovala o desáté místo. Nakonec proběhl cílem jako šestnáctý a při svém prvním startu na MČR se radoval z osobáku 10:23,17 min. V historických tabulkách Přerova se navíc posunul na čtvrté místo mezi staršími žáky.

Nadějně měl rozběhnutou stovku překážek Mikuláš Trojek, když bojoval o postupové místo do semifinále. Na předposlední překážce ovšem zakopl, ztratil rovnováhu a zastavil se až o tu další. Závod sice dokončil, nicméně v čase o více než 2 vteřiny horším, než by potřeboval. Bere tak 30. místo (17,18 s).

Chuť si bohužel nespravil ani v kvalifikaci diskařů. Prvním pokusem zapsal 25,36 m a ve druhém se zlepšil na 35,13 m. Třetí pokus se bohužel neměřil. K postupu do elitní dvanáctky mu nakonec chyběl zhruba jeden metr a za výkon 35,17 m bral konečné patnácté místo. Do Kolína přitom Trojek odjížděl s desátým nejlepším výkonem (40,80 m).


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde


Foto - zdroj: ČAS, Eduard Erben

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.