Svatováclavské víceboje ukončily sezónu na dráze

Oddílové Svatováclavské víceboje jsme uspořádali v pátek 4. a sobotu 5. října. Na stadion SK Přerov kromě elitních domácích vícebojařů zamířila také hrstka fanoušků a v prvním dnu i sluníčko. To ale bohužel mělo na víkend jiný program, a tak atleti bojovali jednak mezi sebou, ale také s chladem a deštěm.

Jiný program měl bohužel také Martin Kadala (pěvecké soustředění - všichni ale víme, že to byl maskovací manévr a Martin poctivě polykal první podzimní kilometry někde ve vysokých horách :-) ), a tak nakonec nedošlo k avizovanému elitnímu souboji s dalšími sprintery na hladké čtvrtce.

Ve sprinterském trojboji se představila trojice přerovských atletů. Prvenství si pohlídal Rostislav Mališka, který nenašel přemožitele v žádné z disciplín (60 m - 7,42 s, 100 m - 11,64 s, 200 m - 24,10 s) a nasbíral 2146 bodů. Druhé místo bral Filip Adámek (1895 b) a třetí Matěj Vojáček (1797 b).

Filip Adámek statečně bojoval také mezi vrhači. Přestože jeho výkony ho neřadily mezi nejlepší, vrhačský trojboj si užíval a jak často slýcháme i z úst národní reprezentace, důležité je si závod hlavně užít. Takže asi dobré. :-)

Vrhačům kraloval Václav Klvaňa jr. s 1532 body. Nejhodnotnější výkon předvedl v oštěpu, když mu výkon 49,36 m vynesl 579 bodů. Kromě trojboje se představil také v desetiboji, který (až na závěrečných 1500 metrů) dokázal dokončit i přes zdravotní trable. Obdiv patří nejen mu, ale také veteránovi Jiřímu Volnému ze Slezanu Opava, který u nás absolvoval svůj již 136. desetiboj (v letošní sezóně šestý).

Desetibojařskou výzvu přijali také Aleš Říhošek (vítěz s 4320 body), Oliver Punge, Vojtěch Karlík, Jáchym Kouba a Jan Kadala. Do náročného dvoudenního klání se přihlásily také juniorky Pavlína Vašinová a Nikola Dvorská, které svedly vyrovnanou bitvu. Nakonec se z prvenství radovala Vašinová (3922 vs. 3827 bodů), která svůj náskok získala zejména ve vrhačských disciplínách.

Sedmibojařkám vévodila dorostenka Gabriela Patalová (4202 b). Mezi žákyněmi po prvním dnu vedla o devět bodů Tereza Válková před Alicí Drozdovou, během druhého dne se ale karty obrátily a nakonec zvítězila Drozdová s poměrně slušným náskokem (3641 vs. 3483 b).

Kvalitní souboj jsme viděli hned v úvodní disciplíně sedmiboje, kdy se v jednom běhu na 100 metrů překážek potkaly tři výše jmenované atletky. Všechny tři v této disciplíně reprezentovaly barvy SK Přerov na Mistrovství ČR svých věkových kategorií a na sklonku sezóny se znovu dostaly pod 15 vteřin - nejrychlejší byla Patalová (14,76 s) před Válkovou (14,95 s) a Drozdovou (14,98 s). Dále se představily Hana Dohnalová, Tereza Novotná a Sofie Štajnarová.

Nejen mezi vrhači, ale také v běhu na 100 metrů a ve skoku vysokém soutěžil Jonáš Kolomazník. Výšku Jonáš poctivě trénoval téměř hodinu v den před závodem a vyplatilo se. V této disciplíně se představil po zdravotní "pauze" poprvé od června 2018 a hned atakoval svůj osobní rekord. Na výšce 180 cm byl ale bohužel třikrát neúspěšný. Nejvíce zapsal 177 cm, což je jeden centimetr pod úrovní osobního maxima.

Všem gratulujeme k předvedeným výkonům a obzvláště pak osobním rekordům. I navzdory chladu a dešti panovala na stadionu výborná atmosféra a závodníci se hecovali, aby ze sebe vydali opravdu maximum. A tak to má být. :-) Tímto závodem je sezóna na dráze oficiálně považována za ukončenou!


Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.