Víkend byl nabitý běžeckými závody

Úspěšnou sobotu 19. října zažili běžci SK Přerov. Šest z nich představilo na Grymovské pětce a dalších pět na olomouckém Night Runu. V Grymově se nejvíce dařilo Václavu Vandrovcovi, přestože podle trenéra doběhl "až druhý", takže se vlastně žádný úspěch nekoná. V kategorii jej porazil prostějovský Pavel Dvořák.

Vandrovec zaběhl čas 16:37 min a na Dvořáka ztratil 25 vteřin. Nepotěšil ho ani výsledek v celkovém pořadí, kde byl čtvrtý. Od bedny a Tomáše Blahy jej dělilo 7 sekund. Celkově osmý dorazil do cíle Zdeněk Doležal (17:09 min) a v kategorii B byl pátý. Nejlepší desítku běžců v kategorii A uzavřel šestnáctiletý Oliver Punge (19:22 min, celkově 22. místo). Jen vteřinu na něj ztratil Jiří Skřeček a bral celkové třiadvacáté místo (11. v kat. B).

Hranice dvaceti minut bohužel odolala Renému Vandrovcovi, když doběhl v čase 20:18 min na třicáté pozici (16. v kat. B). Jen pět sekund od bronzu zůstal v kategorii C Petr Punge (21:31 min, celkově 42.). Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.

V Olomouci se běžela jako hlavní trať noční desítka a stejně jako loni na ní nechyběl Jáchym Kouba. Oproti loňsku se navíc výrazně zlepšil a závod dokončil v čase 41:27 min na celkovém třiadvacátém místě (loni 156.). V kategorii do 30 let navíc obsadil třinácté místo.

Bronzovou medaili vybojoval jeho mladší bratr Jonatan Kouba v kategorii do 12 let. Okruh o délce 1500 metrů zvládl za 6:29 min. Ve stejné kategorii dívek startovala Ema Kroupová a byla šestá (6:44 min).

Rovněž šestá doběhla mezi dívkami do 8 let Aneta Zavadilová (2:04 min). Jedenáctá v kategorii do 11 let byla Nicol Zehnálková (5:30 min). Délky tratí v těchto kategoriích bohužel neznáme. Kompletní výsledky najdete zde

V neděli 20. října se na 72. ročníku městského běhu Zlínem "Přes Valašské kotáry" představil Samuel Punge. V závodě na jeden okruh doběhl čtvrtý (5:20 min). Kompletní výsledky zde.


Fotogalerie: Night Run Olomouc

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.