Na Běhu 17. listopadu zvítězili Navrátil a Surmová, padl dokonce rekord závodu

Jubilejní 40. ročník Běhu 17. listopadu se konal na stadionu SK Přerov v neděli 17. listopadu. Tentokrát nám štěstí přálo a po celý den bylo nadstandardní počasí - teploměr ukazoval 13°C, na sluníčku ale bylo ještě o mnoho tepleji. Trať byla sice blátivá, oproti minulým rokům ale v podstatě suchá. Z těchto podmínek vytěžil nejrychlejší muž závodu Tomáš Navrátil (AK Kroměříž), který vylepšil rekord závodu na 29:38 minuty. Ženám kralovala Eliška Surmová (Colbert club SSK Vítkovice) výkonem 37:59 min.

Výborně běžel také loňský vítěz David Pelíšek (Fortex Ski Moravský Beroun), když se i on dostal pod půl hodiny (29:57 min). Třetí byl v kat. muži A Filip Vabroušek z AK Zlín (33:01 min). V celkovém pořadí jej ale přeskočil vítěz kat. B Petr Kučera z domácího oddílu (31:50 min) a druhý Tomáš Blaha (32:56 min).

Absolutní pořadí mužů - zleva David Pelíšek, Tomáš Navrátil a Petr Kučera.

Vysoko se v celkovém pořadí umístili i další přerovští běžci - desátý byl Radim Klimecký (36:04 min), šestnáctý Marek Beňa (36:32 min) a osmnáctý domácí čtvrtkař David Drštička (36:59 min). Čtyřiadvacátý doběhl věkem stále ještě starší žák Jáchym Kouba (38:03 min) a závod si nenechal ujít ani Aleš Říhošek (39:25 min / 27. místo).

Absolutní pořadí žen bylo shodné s "bednou" v nejmladší kategorii F. Zvítězila vítkovická Eliška Surmová v čase 37:59 min před Jitkou Fojtkovou z TJ Ligy 100 Olomouc (39:00 min) a šternberskou Kateřinou Ondrušík (41:23 min). Domácí oddíl reprezentovala mezi ženami pouze Hana Tovaryšová, která si v kategorii H doběhla pro druhé místo (55:07 min).)

Absolutní pořadí žen - zleva Jitka Fojtková, Eliška Surmová a Kateřina Ondrušík.

Závody přípravek a žactva byly převážně přerovskou záležitostí. V kategorii mladších dívek zvítězila na trati 700 metrů Anna Hrazdirová (3:01 min) před Anetou Školovou (3:03 min) a na stupních vítězů je doplnila Anna Krňáková z AK Olomouc (3:09 min). Tato kategorie byla vypsaná pro dívky nar. v letech 2010-2011, přesto se neztratila ani sedmiletá Thea Bajcarová, která doběhla čtvrtá v čase 3:18 min.

Stejnou kategorii hochů ovládl Libor Železník z Babic (2:46 min). V cílové rovince se na něj dotahoval přerovský Vojtěch Kříž, předběhnout jej už ale nedokázal (2:47 min). Na stupních vítězů je doplnil Eduard Čechmánek z AD Teamu (2:53 min).

Mezi staršími dívkami (roč. 2008-2009) byla nejrychlejší Monika Železníková z Babic (2:39 min), která svým výkonem vyrovnala rekord závodu. Devět vteřin na ni ztratila Emma Zajícová ze Sokola Opava (2:48 min) a třetí doběhla domácí Nela Drozdová (2:53 min).

Starší přípravka dívky - zleva Emma Zajícová, Monika Železníková a Nela Drozdová.

Podobný scénář jako u mladších hochů měl boj o zlato i mezi staršími hochy. Domácí Šimon Bajcar útočil na první místo, nakonec ale o vteřinu podlehl Matěji Dedkovi z AD Teamu (2:36 min). Hoši se navíc výrazně přiblížili rekordu závodu (na 2, resp. 3 sekundy). Třetí místo bral další z přerovských běžců Antonín Kříž (2:43 min).

Žactvo běželo dva okruhy, tedy 1400 metrů. Závod mladších žákyň byl vyrovnaný, tři nejlepší se srovnaly do tří sekund. Nejrychlejší byla Anna Hudečková z Tufo cyklozákladny Otrokovice (5:49 min) před domácími Kateřinou Hrazdirovou (5:50 min) a Anetou Školovou (5:51 min).

I mezi mladšími žáky stáli na stupních vítězů dva přerovští běžci. V rekordu závodu zvítězil Lukáš Bednařík jen těsně před Hynkem Žlůvou z AC TRACK & FIELD Brno, když oba dosáhli času 5:09 min a rozhodovat tak musely desetiny sekundy. Třetí byl David Hastík (5:29 min).

Tři nejrychlejší mladší žáci - zleva Hynek Žlůva, Lukáš Bednařík a David Hastík.

V kategorii starších žákyň zvítězila Monika Železníková z Babic, když jako jediná zvládla dvě kola pod 6 minut (5:57 min). O druhé místo svedly souboj domácí Gabriela Škrabalová a Monika Slobodová z SK Hranice, nakonec ve prospěch první jmenované (obě 6:09 min).

Mezi staršími žáky si vítězství pohlídal domácí Vojtěch Karlík (5:17 min) před hranickým Ondřejem Gletem (5:19 min) a Janem Hudečkem z Tufo cyklozákladny Otrokovice (5:29 min).

Co do počtu zúčastněných byl letošní ročník slabší - startovalo 72 dětí a 83 dospělých. Příští ročník se bude konat v úterý 17. listopadu. Pro děti a mládež chystáme v březnu ještě Jarní běh, který se běží na stejných trasách, navíc však bude zařazena ještě kategorie dorostu (2100 metrů). Datum závodu bude ještě upřesněno.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie z vyhlášení zde
Fotogalerie z průběhu závodu zde (Zdroj: Jaroslav Psotka)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.