Zahajovací závody mladšího žactva přinesly slibné výkony

Zahajovací závody mladšího žactva v hale se konaly v pátek 10. ledna v Olomouci. SK Přerov zde reprezentovalo 19 mladých atletů a atletek a pro většinu z nich se jednalo o premiéru mezi žáky. Ani přesto se závodů nezalekli a na úvod sezóny předváděli výkony na úrovni svých osobních rekordů.

Mezi dvanáctku nejlepších se ve všech třech disciplínách vešel jako jediný Lukáš Rybníček. Nejlépe se umístil ve výšce, kde bral za výkon 115 cm dělené deváté místo. V dálce předvedl 392 cm a byl desátý. V běhu na 60 metrů postoupil z desátého místa do finále C, v něm si ale o jednu příčku pohoršil. Jeho finálový čas (9,15 s) byl o dvě setiny lepší než v rozběhu.

Nejvýše se z našich chlapců umístil Jan Knap, a to i ke svému překvapení v běhu na 60 metrů překážek. S nimi si hladce poradil a postoupil do finále B z šestého místa (12,39 s). Ve finále si sice o jednu desetinu pohoršil, přesto bral stále pěkné sedmé místo. K výkonu na překážkách přidal ještě patnácté místo v dálce (387 cm) a dvacáté šesté v běhu na 60 m (9,44 s).

Osmý mezi půlkaři doběhl Antonín Kříž, když atakoval hranici tří minut (3:02,62 min). Dobře si poradil také s překážkami, nad kterými byl šestnáctý (13,61 s). Jen těsně utekla finálová osmička Václavu Holubářovi ve vrhu koulí. Holubář si vylepšil osobní rekord téměř o jeden metr na 6,44 m a od osmého místa jej dělily jen 3 cm.

V kouli naopak zabodovala naše děvčata. Čtvrtým místem se blýskla Tereza Skřečková (7,08 m) a postarala se o nejlepší výsledek přerovské výpravy. Mezi sprinterkami jí chyběly jen 2 setiny na postup do finálové dvanáctky - za výkon 9,35 s tak bere třinácté místo.

Ve vrhačském sektoru svým výkonem překvapila Anna Odstrčilová (6,32 m / 5. místo). Na sedmé pozici se umístila Viktorie Zapletalová (5,36 m) a osmá byla Kristýna Frankeová (4,00 m).

Do finále na 60 metrů překážek se probojovala Klára Andrisová (13,19 s). V něm si sice pohoršila o jednu desetinu, ale desátou pozici uhájila. Těsně finále uteklo Tereze Tiché, které na postup chyběly 2 setiny (13,47 s) a brala tak třinácté místo. Chuť si spravila v dálce, kde se poprvé dostala přes 4 metry a byla nejlepší z našich děvčat (406 cm / 7. místo). Ema Kroupová byla desátá (393 cm), Klára Andrisová devatenáctá (368 cm). Do finále C v běhu na 60 metrů postoupila Kroupová. Ve finále zaběhla čas 9,36 s (v rozběhu 9,32 s) a brala jedenácté místo.

V běhu na 800 metrů jsme měli jedinou zástupkyni. Julie Vinklárková držela celý závod desáté místo, které nakonec i v závěrečném finiši uhájila (3:16,70 min).


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.