Úspěšné Mistrovství Moravy a Slezska: tři medaile a osm přerovských rekordů

AKTUALIZOVÁNO! Halové Mistrovství Moravy a Slezska všech věkových kategorií se konalo od pátku 31. ledna do neděle 2. února v Ostravě. Postupně se o mistrovské tituly utkalo mladší žactvo, starší žactvo a na závěr v neděli mládež a dospělí. Přerovští závodníci získali celkem tři medaile - starší žákyně Alice Drozdová zvítězila v běhu na 60 metrů překážek, junior Václav Vandrovec zvítězil v běhu na 3000 metrů a dorostenka Gabriela Patalová se umístila na třetím místě ve skoku dalekém.

MLADŠÍ ŽACTVO

Přerovskou výpravu bohužel výrazně oslabila chřipková epidemie a na poslední chvíli jsme dokonce museli zrušit i plánovanou štafetu. Do Ostravy nakonec odcestovali jen tři závodníci.

Na nejlepší umístění dosáhla Adéla Školová, když doběhla na osmistovce čtrnáctá v novém osobním rekordu 2:51,01 min. Startovala také v běhu na 60 m př., ty se jí ale bohužel nevydařily tolik jako minulý týden a s časem 12,85 s skončila jednatřicátá. Hned na další pozici se umístila Kateřina Karlíková, která zaostala za svým maximem o půl sekundy (13,14 s).

Jediným přerovským žákem na startu byl Jan Knap. Také on startoval na překážkách a jako jediný se přiblížil svému osobnímu rekordu. Za výkon 12,11 s obsadil patnácté místo. Osobní maximum si vylepšil v běhu na 150 metrů a bral dvacáté první místo (22,63 s).


STARŠÍ ŽACTVO

Skvěle vyšel rozběh i finále překážek Alici Drozdové. V obou bězích suverénně zvítězila a navíc si i dvakrát vylepšila osobní rekord - nejprve na 9,15 s a poté ve finále na 9,13 s. V dlouhodobých přerovských tabulkách se dostala na druhé místo a o dvě setiny překonala Terezu Válkovou, která už je ale v kategorii dorostenek. Další výzvou je pro Drozdovou přerovský rekord Heleny Tomkové - ten má hodnotu 9,00 s. Výrazně se posunula Drozdová i v letošních republikových tabulkách, na základě kterých je možné se nominovat na MČR. V nich je dokonce na děleném pátém místě!

Startovala také ve skoku dalekém, ve kterém se jí ale už nedařilo tolik jako minulý týden. Nejdelším pokusem zapsala 507 cm a umístila se na páté pozici. Její letošní maximum je 516 cm a v tabulkách ČR je díky němu na devátém místě.

Osobní maximum si vylepšil také Vojtěch Karlík v běhu na 1500 metrů a za výkon 4:51,15 min bral sedmé místo. V tabulkách ČR si ale příliš nepolepšil, své výkony si zlepšili i další běžci a Karlík je aktuálně na 27. pozici.

Na čele svého běhu se téměř celý závod pohyboval Samuel Punge. V rámci osmistovky mu časoměřiči naměřili mezičasy 36,31 s (200 m), 1:18,17 min (400 m) a 1:56,36 min (600 m), soupeře ale bohužel neutahal a ti mu v závěrečném kole utekli. Nakonec Punge doběhl pátý v rozběhu a 22. celkově v novém osobním rekordu 2:38,74 min.

Osobní rekord si vylepšila také Kateřina Hrazdirová na trati 1500 metrů. Za výkon 5:43,46 min brala třinácté místo.

Osobní rekord si nad překážkami vylepšil David Hastík (10,02 s) a bral devatenácté místo. V dálce opět překonal hranici 5 metrů a za výkon 503 cm se umístil na šestnácté pozici. 

Mezi sprinterkami se představila Elena Laitochová. Více se jí dařilo na trati 150 metrů a také ona si vylepšila osobní maximum. Za čas 21,00 s brala devatenácté místo. V nejkratším sprintu se ke svému maximu těsně přiblížila (8,62 s) a obsadila 28. pozici.


DOROSTENKY, DOROSTENCI

Ve skvělé formě se představila dorostenka Gabriela Patalová, která překonala přerovské rekordy hned ve dvou disciplínách. Ve skoku dalekém se zlepšila na 558 cm a posunula dorostenecké a juniorské přerovské maximum o 19 centimetrů. Na halový rekord žen přitom zaostala jen o 3 cm. V soutěži obsadila krásné třetí místo.

Svou formu prodala také v běhu na 60 metrů. V rozběhu si zlepšila osobák o 18 setin (halový dokonce o 34 setin) na 8,01 s a vymazala z čela tabulek Helenu Tomkovou, která byla dosud v kategoriích dorostenek, juniorek a žen nejrychlejší s časem 8,06 s. Na svůj výkon navázala také ve finále, ve kterém běžela za 8,03 s a umístila se na šesté pozici. Na dvoustovce rovněž útočila na přerovské maximum Tomkové, nakonec jí ale ještě 5 setin chybělo a za výkon 26,54 s brala osmé místo.

Tři přerovská maxima vylepšila také Tereza Válková ve skoku o tyči. Nejvíce zapsala 281 cm a o jeden centimetr vylepšila své absolutní maximum. V halových přerovských tabulkách přepsala rekordy dorostenek, juniorek a žen a v soutěži obsadila sedmé místo. Skvěle se poprala také s překážkami, ve kterých si rovněž vylepšila osobák. V rozběhu je zvládla za 9,02 s a hladce postoupila do finále, kde na svůj výkon navázala a obsadila šesté místo (9,04 s).

Vysoko jsou obě děvčata také v letošních republikových tabulkách. Patalová je ve skoku dalekém pátá a Válková čtrnáctá jak v běhu na 60 metrů překážek, tak v tyči.

Jediným přerovským dorostencem na startu byl Jáchym Kouba, který se představil v běhu na 3000 metrů. Za výkon 10:53,62 min obsadil osmé místo.


JUNIORKY, JUNIOŘI

Dalších sedm umístění v první desítce zaznamenali přerovští junioři. Na nejvýraznější úspěch dosáhl Václav Vandrovec v běhu na 3000 metrů, kde nenašel přemožitele a doběhl si pro titul Mistra Moravy a Slezska v čase 8:56,34 min. Jedná se o letošní čtvrtý nejlepší juniorský čas v ČR.

Velice těsně unikla medaile Davidu Skřečkovi ve skoku dalekém, když jej od ní dělil pouhý jeden centimetr. Nejdelší pokus měřil 638 cm a Skřeček jej zaznamenal hned v první sérii. Osobní rekord si dokázal vylepšit na juniorských překážkách, když je ve finále zaběhl za 9,10 s (6. místo).

Sedmé místo mezi koulaři obsadil Václav Raška (12,55 m). Letos už dokázal vrhnout i o 9 cm dál a díky tomuto výkonu je v tabulkách osmnáctý, což mu sice účast na MČR nezaručuje, ale není ani bez šancí se na ni nominovat. O něco lépe směrem k MČR je na tom Jonáš Váverka, který je zatím v trojskoku v tabulkách ČR čtrnáctý. V Ostravě předvedl výkon 12,71 m a bral osmé místo, umí však i za 13 metrů. Druhé osmé místo přidal v běhu na 200 metrů (23,18 s).

Desáté místo v běhu na 60 metrů obsadila jediná přerovská juniorka na startu Veronika Budařová (8,61 s). O jednu pozici hůř se umístil na dvoustovce Robin Slouka (23,56 s). Účast si ujít (na rozdíl od chodeckého MMaS) nenechal Martin Kadala a v běhu na 800 metrů obsadil šestnácté místo v novém halovém osobním rekordu 2:17,10 min.


ŽENY, MUŽI

Po jednom zástupci jsme měli v kategoriích dospělých. Pro páté místo v běhu na 3000 metrů si doběhla Michaela Procházková (11:09,43 min). Desítku nejlepších sprinterů na 400 metrů uzavřel Adam Kopec (52,25 s) a sedmnáctý byl v běhu na 60 metrů (7,59 s).


Kompletní výsledky:
Mladší žactvo
Starší žactvo
Dorost, junioři, dospělí

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.