Vandrovec vybojoval na MČR stříbrnou medaili!

AKTUALIZOVÁNO! Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek se konalo v sobotu 15. a neděli 16. února v Ostravě. Z oddílu atletiky SK Přerov se na nejvyšší domácí soutěž probojovala pětice atletů. Velkého úspěchu se dočkal junior Václav Vandrovec, který ve finiši vybojoval stříbrnou medaili v běhu na 3000 metrů! Navíc vylepšil přerovský rekord jak juniorů, tak mužů.

Vandrovec vstupoval do soutěže s letošním čtvrtým nejlepším časem v ČR (8:56,34 min), nutno ale dodat, že 3000 metrů běžel v hale pouze jedenkrát a tento čas mu postačil na vítězství. Osobní rekord měl ještě o 8 vteřin rychlejší a běžel jej na loňském MČR. Loni měl dvakrát ke stupňům vítězů blízko - nejprve v hale byl pátý právě na 3000 metrů a na dráze čtvrtý na 5000 m. Nasbírané zkušenosti dnes skvěle využil a v souboji o druhé až čtvrté místo byl nejrychlejší. Navíc vylepšil přerovský rekord na 8:43,90 min a z tabulek vymazal Petra Vymazala.

Formu prodal také v neděli na poloviční trati, na které sice patřil tabulkově k nejslabším (před MČR 14. v republikových tabulkách), ale díky zlepšenému osobáku se výrazně posunul a doběhl na krásném osmém místě. Svůj vlastní přerovský rekord juniorů a mužů vylepšil o 4 desetiny na 4:08,81 min a překonal dokonce i svůj nejlepší venkovní výkon.

Soutěž dálkařek se vydařila dorostence Gabriele Patalové, která zaznamenala svůj dosud druhý nejdelší pokus. Výkonem 551 cm zaostala za svým osobákem jen o 7 cm a brala pěkné sedmé místo. V běhu na 60 metrů překážek si své maximum vylepšila o dvě setiny na 8,94 s, přesto je to trochu hořkosladký osobák - postup do finále jí unikl o jednu jedinou setinu a bere tak celkové deváté místo. V běhu na 60 metrů, do kterého se také kvalifikovala, nakonec nestartovala.

Formu bohužel neprodala dorostenka Tereza Válková. Představit se měla hned v úvodním rozběhu na 60 m př., bohužel byla příliš nedočkavá a byla diskvalifikována za předčasný start. Kvůli časové kolizi s překážkami se nakonec odhlásila ze soutěže ve skoku o tyči.

Smůla se Válkové lepila na paty také při štafetě. Naše děvčata startovala ve druhém běhu, ale tolik kolizí a pádů, které byly k vidění v rámci jednoho rozběhu, neuvidíte dohromady za celý zbytek roku. Podívat se na tento rozběh můžete zde.

První předávka v drahách ještě byla v pořádku, na druhém úseku se ale na čelo dostala trojice štafet, která se po předávce dostala do kolize a děvčata popadala na zem. Třetí úsek přebírala právě Tereza Válková, která sice k zemi nešla, ale drobnému zdržení se nevyhnula. Navíc na svém úseku finišovala těsně pátá a při sbíhání vpravo na předávku se srazily s atletkou, která běžela jen těsně před ní. Problémům se nevyhnula ani Gabriela Patalová, která přebírala čtvrtá, ale do cesty jí vlezla jedna z atletek, která už měla svůj úsek dokončený.

I přes všechny tyto komplikace, které všechny štafety tohoto běhu poslaly na chvost výsledkové listiny, naše děvčata dokázala vylepšit přerovský rekord dorostenek, juniorek a žen, a to přesně o 3 setiny! Kvarteto Alice Drozdová, Hana Dohnalová, Tereza Válková a Gabriela Patalová zaběhlo čas 1:51,74 min a na šampionátu obsadilo čtrnácté místo.

Přerovský rekord vylepšila také Hana Dohnalová v trojskoku. První dva pokusy se sice neměřily, tím třetím ale dolétla poprvé v životě za 11 metrů a o 2 centimetry překonala přerovské maximum dorostenek a juniorek. Výkonem 11,12 m obsadila slušné desáté místo. Daleko to navíc nebylo ani do finálové osmičky - dělilo ji od ní 7 cm.

Na šampionátu se představil také junior Václav Raška mezi koulaři. Při svém prvním startu na MČR obsadil šestnáctou pozici výkonem 11,64 m. Stejně jako Dohnalové, i mu rozhodčí měřili pouze jeden pokus.

 

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.