Halové oddílové víceboje - výsledky

Vytisknout

Již tradičně jsme halovou sezónu ukončili oddílovými víceboji v Olomouci. I na závěr sezóny vydržela našim atletům forma a k vidění byly skvělé výkony. Na startu nechyběla ani čtvrtá nejlepší dorostenka z letošního vícebojařského MČR Gabriela Patalová ani další účastnice MČR Tereza Válková a žákyně Alice Drozdová. Mezi muži se nejlepším výkonem blýskla stálice přerovské atletiky Aleš Říhošek.

Skvělé výkony předvedla děvčata zejména na překážkách. Osobní maximum sice nepadlo, ale všechny potvrdily svůj vysoký standard. Nejrychlejší byla tentokrát Patalová (9,01 s) před Drozdovou (9,06 s) a Válkovou (9,12 s). Slušná byla v jejich podání také dálka - přes pět metrů se dostaly Patalová (532 cm) a Drozdová (503 cm).

Vítězkami pětiboje se staly Veronika Klapilová mezi ženami (1571 b), dorostenka Gabriela Patalová (2949 b), starší žákyně Alice Drozdová (2717 b) a mladší žákyně Ema Kroupová (1839 b). Startovaly také dvě přípravkářky, které se mezi mladšími žákyněmi vůbec neztratily. Čtvrté místo brala Karolína Židlíková (1276 b), která vytvořila hned čtyři přerovské rekordy své kategorie - v běhu na 60 m př., v kouli, běhu na 800 m a pětiboji. Nela Drozdová na svou kolegyni v každé disciplíně o kousek zaostala, přesto obsadila pěkné páté místo (1057 b).

V sedmiboji dosáhl nejvyššího bodového součtu napříč kategoriemi Aleš Říhošek (3441 b). Ten navíc překonal přerovské rekordy kategorie M35 hned v pěti disciplínách - šedesátce hladké i s překážkami, ve výšce, v tyči a sedmiboji.

Mezi juniory zvítězil Robin Slouka (3162 b), který měl ovšem zdatného soupeře. Martin Kadala si připsal dvě dílčí vítězství (v dálce a na 1000 m) a obsadil druhé místo.

V kategorii dorostenců byl nejlepší z Přerováků Mikuláš Trojek (3109 b) a mezi staršími žáky David Hastík (2580 b). Oba přitom obsadili druhé místo, když je porazili zástupci atletiky ze Slavkova u Brna. V pětiboji mladších žáků zvítězil Antonín Kříž (1010 b), který se jako jediný dostal přes 1000 bodů, a to i díky skvělé osmistovce. V ní mu výrazně pomohl přípravkář Šimon Bajcar, který proběhl cílem jako první (2:55,94 min). Navíc se mu podařila dálka, ve které překonal výkonem 394 cm přerovský rekord své kategorie.

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.