Ohlédnutí za běžeckými závody

Vytisknout

Aktuálně sice mají (nejen) běžecké závody vynucenou pauzu, ale ještě před tím, než k ní došlo, startovali naši vytrvalci hned na několika kláních. Na stupně vítězů se prosadil na konci února Zdeněk Doležal na Grymovské Zubr desítce, když doběhl v kategorii B druhý (36:51 min). V celkovém pořadí obsadil desáté místo.

Devátý byl ve stejné kategorii Tomáš Kašpařík (39:39 min) a devatenáctý Jiří Skřeček (44:14 min). Na poloviční trati se představila věkem ještě žákyně Silvie Beňová, která obsadila v kategorii žen třetí místo (23:33 min). Podmínky pro závod byly příznivé, běžcům ale dával zabrat silný vítr zejména v úvodní části každého ze čtyř kol.

Tomáš Kašpařík na Grymovské Zubr desítce.

Ještě o týden dříve (21. února) startoval Zdeněk Doležal na Rohálovské desítce. Také na tomto závodě se prosadil do nejlepší desítky v kat. mužů 40 - 49 let, když doběhl devátý (37:27 min).

Na tradiční Kbelské desítce startoval v sobotu 7. března Tomáš Kašpařík. Na start se postavilo více než třináct set běžců, mezi kterými se přerovský běžec rozhodně neztratil. V kategorii do 49 let doběhl na 26. pozici a celkově mu patřilo 140. místo (39:28 min). Běželo se po mírně zvlněné asfaltové trati za poměrně chladného, deštivého a větrného počasí.

Kompletní výsledky:
Rohálovská desítka
Grymovská Zubr desítka
Kbelská desítka