Přípravka hochů to dokázala a má pohár za třetí místo!

Závěrečné třetí kolo KP družstev přípravek proběhlo ve čtvrtek 25. června. Přerovští hoši odjížděli do Zábřehu namotivovaní k velkým výkonům a hlavně s touhou získat pohár za celkové třetí místo. Děvčatům se letos tolik nedařilo, ale i ony se statečně praly o co nejlepší umístění. A nakonec se i jejich družstvo dočkalo jednoho medailového úspěchu korunovaného přerovským rekordem!

Věděli jsme, že pokud se nestane nic nečekaného, mají hoši třetí místo jisté. Naopak ještě mohli zkusit zabojovat i o celkové druhé místo - k tomu bylo potřeba porazit Šumperk o 15 bodů. To se nakonec ukázalo jako sci-fi. Na Šumperk přerovští přípravkáři průběžně body ztráceli, a i když nakonec stáhli manko na 4 body, umístili se ve třetím kole i v celkovém pořadí na krásném 3. místě.

Navázali tak na úspěchy hochů z let 2005, 2007, 2012, 2014 a 2015 a po šesté získali bronzový pohár pro SK Přerov. Na vyšší stupínek se dosud Přerovákům proniknout nepodařilo, my ale věříme, že už brzy se dočkáme!

Znovu nezklamala štafeta, která se vrátila na stříbrnou pozici a pozor, nebýt nepovedené druhé předávky mohli hoši útočit i na zlato! Na první TJ Šumperk jim chyběly jen 2 desetiny. Kvarteto Adam Kolář, Vojtěch Kříž, Jakub Sikora a Matyas Šajban zaběhlo svůj letošní nejlepší čas (37,63 s).

Na bodované příčky se dostaly i naše další dvě štafety. Deváté doběhlo céčko ve složení Petr Vaculík, Radovan Kratochvíl, Tobias Poučenský a Matyáš Dvořák (41,77 s) a desáté bylo béčko - Jakub Navrátil, Jonáš Závrbský, David Koňařík a Michael Mikeš (42,24 s).

Už druhé zlato v řadě vybojoval Adam Kolář v běhu na 60 metrů (9,52 s) a přesvědčil nás, že to v Olomouci nebyla jen náhoda. Sedmým místem bodoval také Vojtěch Kříž (9,85 s). Bohužel těsně za bodovanými příčkami zůstali Matyáš Brettler (9,97 s / 12. místo) a Šimon Bajcar (10,00 s / 13. místo).

Dokonce dvě zastoupení na stupních vítězů jsme měli ve skoku z místa. Matyáš Brettler se třetím pokusem vyhecoval k osobnímu rekordu 216 cm a s přehledem zvítězil. Přes dva metry se poprvé (v závodě) dostal Šimon Bajcar a výkonem 203 cm obsadil druhé místo! Na dosah měli body také Jakub Sikora (182 cm / 11. místo) a Jonáš Závrbský (180 cm / 14. místo), oba však ještě v přípravce zůstávají i v dalším roce.

Adam Kolář potvrdil svou formu také ve skoku dalekém, kde si vylepšil osobák o 37 cm až na 371 cm a bral šesté místo. Pokud zapracuje na svých velkých rezervách v technice, může v dalších závodech mířit ještě mnohem výš. Stejně jako v žabáku i v této disciplíně měli body na dohled Sikora (342 cm / 13. místo) a Závrbský (340 cm / 14. místo).

Pět bodů za šesté místo v míčku vybojoval Vojtěch Kříž (34,10 m). Osobák si posunul Petr Vaculík a přiblížil se těsně k hranici 30 metrů (29,60 m / 14. místo). Statečně bojoval na osmistovce Šimon Bajcar, který se necítil příliš dobře. Čas 3:05,53 min je hluboko pod jeho možnosti, ovšem vzhledem k okolnostem je stále výborný. Navíc se tentokrát běželo pomalu a stačilo to na šesté místo.

Bodově naprázdno vyšli chlapci z hodu medicinbalem. Nejblíže k nim měl Kryštof Mésl na dvacátém místě (6,09 m). I on bude patřit k našim nadějím v dalších letech, neboť je v závodní přípravce teprve prvním rokem.

Družstvo děvčat v posledním kole předvedlo své letos nejlepší výkony a v tomto kole se vyhouplo na páté místo. V celkovém pořadí jim patří sedmá příčka.

Medailové ambice měla Karolína Židlíková. Bohužel v hodu medicinbalem jí chybělo i trochu štěstíčka - i přes velký osobák 8,91 m zůstala o 9 cm čtvrtá. Osobák si vylepšila také ve skoku z místa a brala sedmé místo (198 cm). V šestistovce jsme více než na medaili mysleli na přerovský rekord, za kterým v minulém kole zaostala jen o vteřinu. Nakonec si v úplně posledním závodě letošních KP splnila obě přání - rekord Alice Drozdové překonala o 11 setin a navíc na cílové čáře vybojovala i bronzovou medaili (2:01,50 min)!

V medicinbalu se zadařilo také Nicol Zehnálkové, která brala za osobák 8,34 m šesté místo. Nedaleko bodům byla Kateřina Běhalová (7,70 m / 14. místo). Jeden bodík za desáté místo přidala ještě Nela Drozdová v žabáku (190 cm). Bodové naděje na další rok si mohou dělat Sofie Zedková (182 cm / 14. místo) a Aneta Školová (180 cm / 16. místo).

V dalších individuálních disciplínách už naše děvčata bohužel na body nedosáhla. Jedenáctá v míčku byla Lucie Maňáková (25,10 m), dvanáctá v dálce Ema Hlavová (348 cm) a třináctá Natali Klouparová (346 cm). Nejrychlejší na šedesátce byla z našich děvčat Nela Drozdová na třiadvacátém místě (10,16 s).

Dívkám se ale zadařilo ve štafetách, kde si áčko i béčko vylepšilo své letošní nejlepší časy a dosáhlo na body. Áčko ve složení Ema Hlavová, Nela Drozdová, Sára Nováková a Natali Klouparová doběhlo páté (38,91 s), béčko bylo osmé (39,77 s). Běžely Kateřina Běhalová, Anna Hrazdirová, Aneta Školová a Sofie Zedková. Nadějně byla rozběhnutá také štafeta C, bohužel ale kvůli pádu na jedné z předávek doběhla děvčata úplně poslední (44,80 s). V této štafetě běžely Karolína Mazánová, Adéla Vlachová, Lucie Maňáková a Nicol Zehnálková.

Nejlepšími bodovači našich družstev se v letošním roce stali Šimon Bajcar (40,5 b), Vojtěch Kříž (38,25 b), Adam Kolář (33,5 b) a mezi dívkami Karolína Židlíková (33 b), Nela Drozdová (8,5 b) a Natali Klouparová (6,5 b). Kompletní tabulku najdete zde.

 

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.