Září bylo nabité běžeckými závody

Termínovka běžeckých závodů mimo dráhu i přes množství zrušených závodů stále praská ve švech. Přerovští běžci byli koncem září k vidění hned na dvou významných akcích - Ostravském půlmaratonu a MČR v silničním běhu na 10 km z Běchovic do Prahy.

V Běchovicích se výrazně prosadil Zdeněk Doležal, když bral v kategorii do 49 let třetí místo! Jeho čas byl 37:48 min. Se zdravotními problémy stále bojuje Tomáš Kašpařík, ani tak si ale nenechal tuto prestižní akci ujít. Závod dokončil na jedenáctém místě rovněž v kategorii M49 (42:10 min). Na třicátém osmém místě v M49 doběhl Jiří Skřeček (45:28 min). Trať má délku 10 km, ale není nejlehčí, pořád stoupá a vlní se, na konci čeká závodníky cca 2,5 km prudké stoupání k cíli.

V obdobném složení se představili běžci také o týden dříve v Ostravě. Ve své kategorii dokázal zvítězit Zdeněk Doležal a celkově obsadil čtvrté místo. Půlmaraton uběhl za 1:21:18 hod. Sedmnácté místo v kategorii bral Jiří Skřeček (1:40:15 hod). Třetí místo celkově i v kategorii vybojoval Petr Kučera, ten si ale běžel maratonskou trať. Zvládl ji za 2:44:31 hod.

Pokračovala také Olomoucká běžecká liga, které se pravidelně zúčastňuje Tomáš Kašpařík. Na Novosvětské sedmičce doběhl pátý (32:05 min) a připsal si další body do hodnocení seriálu.

 

Výsledky:
Ostravský půlmaraton
Běchovice-Praha

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.