David Drštička zahájil halovou sezónu osobním rekordem

Vytisknout

Ve středu 3. února se v ostravské hale uskutečnil mezinárodní mítink Czech Indoor Gala. Na tuto soutěž se podařilo vyřídit Českému atletickému svazu výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí a kromě mezinárodního programu se uskutečnil také program národní. Naše barvy úspěšně reprezentoval David Drštička.

Při svém prvním startu v letošní halové sezóně předvedl David kvalitní výkony. Na čtyřstovce zaostal za svým vlastním přerovským maximem jen o 19 setin a výkonem 50,39 s obsadil v závodě sedmé místo. Na poloviční trati si osobák dokonce vylepšil na 23,12 s a posunul se v přerovských historických tabulkách mužů už na třetí místo.

Vzhledem k současným tréninkovým podmínkám, kdy se nejen nedostaneme do haly, ale nemáme k dispozici ani tartanovou dráhu a možnost kvalitně trénovat v tretrách, se jedná o skvělé výkony.

V letošních průběžných halových tabulkách patří Davidovi 18. pozice mezi čtyřstovkaři a o tři pozice níže figuruje v tabulkách na 200 m. Koncem února se snad přerovský atlet představí v Ostravě podruhé, a to na MČR mužů a žen. Zda ale bude vybrán, bude vědět až těsně před konáním šampionátu.

Kompletní výsledky mítinku najdete zde.

David Drštička atakoval na trati 400 metrů vlastní přerovský rekord. (Foto - ČAS, Adolf Horsinka)

Kromě Czech Indoor Gala se v letošní halové sezóně uskuteční třídílný seriál halové atletické ligy mužů a žen, který je určen především reprezentaci a širší české špičce. Další výjimku má ČAS udělenou pro Mistrovství ČR mužů a žen ve vícebojích, které se bude konat o víkendu 13. a 14. února v Praze, a pro MČR mužů a žen v jednotlivých disciplínách. To se uskuteční o týden později v Ostravě.

V rámci MČR ve vícebojích proběhnou také vložené závody ve vybraných disciplínách.

Posouzení žádostí mládežnických akcí (Halová atletická liga juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek) je posunuto na 15. 2. 2021. Jedná se o novou halovou soutěž skládající se z mistrovství Čech a mistrovství Moravy a Slezska (1. kolo), která by se uskutečnila pro Čechy v Praze a pro Moravu a Slezsko v Ostravě o víkendu 27. – 28. 2. Zde by měli mít atleti možnost si zazávodit a získat i případné potřebné výkony pro start na Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek (2. kolo), jenž bude jako finále této soutěže a konalo by se první březnový víkend v Ostravě (6.-7.3.). Do programu MČR bude zařazena i chůze těchto kategorií.

Bohužel muselo dojít ke zrušení MČR v hale pro žákovské kategorie, a to jak ve vícebojích, tak v chůzi. Pochopitelně se nekonají ani žádné další závody na nižší úrovni.

Zdroj - ČAS