Juniorka Gabriela Patalová je stříbrná na MČR!

Halové MČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek hostila Ostrava o prvním březnovém víkendu. Mezi vybrané závodníky se dostali také čtyři přerovští reprezentanti, bohužel Jonáš Kolomazník a Hana Dohnalová se těsně před šampionátem zranili a museli se své účasti vzdát. Našim dvěma zbylým závodnicím se dařilo skvěle - Gabriela Patalová vybojovala stříbro v dálce a Tereza Válková byla osmá na překážkách!

Šampionát přitom pro Patalovou nezačal příliš slibně. V rozběhu na 60 metrů překážek jí nevyšel krok a závod pro ni skončil už na čtvrté překážce. Naopak zazářila dorostenka Válková, která si v rozběhu vylepšila osobní rekord na 8,91 s a s přehledem postoupila do finále. Tímto časem se navíc posunula na druhé místo historických přerovských tabulek za Helenu Tomkovou. Ve finále na svůj výkon bohužel nenavázala a obsadila osmé místo (9,09 s).

Parádní představení si schovala Patalová na neděli, kdy byla na programu soutěž dálkařek. Začala na 524 cm, postupně se však zlepšovala až na medailové pozice. V páté sérii předvedla svůj nejdelší pokus, který znamenal posun na druhé místo a také vyrovnaný osobní rekord (558 cm). Od zlata ji dělilo 6 cm. Na záznam nejdelšího pokusu Patalové v dálce se můžete podívat zde.

Po oba dva dny probíhalo také živé vysílání, na které se můžete podívat i zpětně. Vysílání je rozděleno na několik dílů, všechny lze dohledat na facebookové stránce Jsem atlet. Záznam z překážek najdete pod tímto odkazem - v čase 0:14:30 rozběh Terezy Válkové, v čase 0:29:30 rozběh Gabriely Patalové a konečně v čase 2:14:00 finálový závod Válkové.

Kompletní výsledky zde

 

Obě závodnice se představily také o týden dříve na 4. kole Halové atletické ligy v pražské Stromovce. Patalová zde naznačila svou formu, když dokázala vylepšit halový přerovský rekord na dvoustovce na 26,06 s. Třináct let staré maximum Heleny Tomkové vylepšila hned o 43 setin a v závodě obsadila šesté místo. Obě děvčata o sobě dala výrazně vědět na překážkách - Patalová byla druhá (9,14 s), Válková pátá (9,20 s).

Kompletní výsledky zde

Foto - zdroj: ČAS (Martin Edlman)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.