Exhibiční běžecký závod

Ve středu 12. května se na stadionu Spartaku Přerov konaly exhibiční závody ve vytrvalostních bězích na 1000 a 2000 metrů. Ačkoliv se závodu zúčastnili pouze naši běžci, i tak měl závod konkurenční náboj - proti sobě běželi svěřenci trenérů Pavla Kolomazníka a Pavla Zamce.

Ve vyrovnaném závodě na 1000 metrů si nejlépe vedl junior Oliver Punge (2:51,3 min), který jen těsně zvítězil před dorostencem Jáchymem Koubou (2:52,9 min). V těsném závěsu doběhl Martin Kadala, který už vyrostl z mládežnických kategorií a soutěžit už bude pouze mezi muži (2:53,9 min). Prvním rokem dorostenec Vojtěch Karlík dokončil závod v čase 3:01,0 min.

Nejprve se ujal vedení v závodu Punge, ale po první třístovce šli postupně před něj Kouba i Kadala. V závěrečných 250 metrech se strhlo velké drama, kdy Punge spustil šílený finiš a postupně všechny předběhl.

Současně běžel další z mužů Václav Vandrovec dvojnásobnou trať, kterou zvládl za 5:51,0 min. Dvě stě padesát metrů před cílem upadl a spadl na obrubník, přesto se dokázal rychle zvednout a doběhnout ve skvělém čase.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.