Září bylo nabité běžeckými závody, soutěžilo se na dráze i mimo ni

V průběhu září se přerovští běžci zúčastnili hned několika závodů. Skvěle si vedla v kvalifikačním kole Čokoládové tretry osmiletá Anna Špilerová. Ve svém rozběhu na 200 m zvítězila a výkonem 35,60 s o jednu setinu vylepšila přerovský rekord v kategorii do 9 let. Celkově obsadila šesté místo a do ostravského finále sice nepostoupila, ale nemusela být smutná - ze svého ročníku byla v Olomouci nejlepší, což jí dává velkou šanci na příští rok, kdy v této kategorii ještě zůstane.

Dařilo se také Anetě Zavadilové (na fotografii) na T-Mobile Olympijském běhu v Holešově. V kategorii děvčat 9-10 let byla nejrychlejší, trať dlouhou 500 metrů uběhla za 2:09,39 min a zaslouženě brala zlatou medaili.

Do závodního tempa se pomalu vrací Tomáš Kašpařík (na fotce v popředí s číslem 146). Na začátku září v Běhu na Senovou na Šumpersku se mu poměrně dařilo, zaběhl svůj průměrný čas a dokonce se oproti loňskému roku zlepšil o 50 vteřin (letos 20:35 min). Jeho výkon stačil na 4. místo v kategorii a 15. celkově. Běh na Senovou je dlouhý 3890 metrů s převýšením 307 metrů.

Startoval také na Soběchlebském Š-krpálu. Mírně členitá trať vedla lesy pod Helfštýnem a měřila 11,7 km. Přerovský běžec dosáhl času 51:06,96 min a obsadil druhé místo v kategorii a třetí celkově.

Na programu byly také dětské závody s hojnou účastí našich mladých atletů a atletek. V kategorii 1. a 2. třída zvítězila Sofie Jánská před Magdalénou Urbáškovou, mezi hochy bral třetí místo její bratr František Urbášek.

V kategorii 3. a 4. třídy obsadila naše děvčata kompletní stupně vítězů - zvítězila Zuzana Špačková před Karolínou Jordanovou a Adélou Mohaplovou. Mezi hochy doběhl druhý Ondřej Horáček a bronz bral Kryštof Mésl. Mezi páťáky a šesťáky jsme bohužel neměli žádné zastoupení. Mezi nejstaršími dívkami brala zlato Eliška Méslová.

V kategorii 3. a 4. třídy obsadila naše děvčata kompletní stupně vítězů!

V rámci předprogramu 6. letního házení se běžela pětka na dráze za účasti šesti domácích běžců. A osobní rekordy padaly ve velkém. Nejlepšího času dosáhl Petr Kučera (16:54,0 min) před mladíky Oliverem Pungem (17:46,0 min), Jáchymem Koubou (18:22,0 min) a Martinem Kadalou (20:11,6 min). Mezi ženami byla rychlejší Michaela Brtníčková (18:49,5 min) před Hanou Tovaryšovou (25:04,0 min). Brtníčková dosáhla druhého nejlepšího času přerovské historie - tabulky vede Martina Bařinová výkonem 16:27,94 min.

O poslední zářijové neděli se konal již 125. ročník běhu Česká spořitelna Běchovice – Praha, který byl zároveň i MČR v silničním běhu na 10 km. Dařilo se Tomáši Kašpaříkovi, který doběhl na pěkném osmém místě mezi muži 45-49 let. Jeho čas 41:27 min byl dokonce lepší než v loňském roce. Ve stejné kategorii startoval také Jiří Skřeček, který bral za výkon 44:05 min třicáté páté místo.

V kategorii žen 60-64 let se na páté pozici umístila Hana Tovaryšová (56:40 min). Na startu nechyběl ani Jiří Březina - mezi muži 80-84 let obsadil osmé místo (1:34:40 hod).

Běžel se také NN Nightrun v Ostravě. Dařilo se Anně Špilerové, která v kategorii dívek do 8 let doběhla na druhém místě. Dva okruhy historickým centrem Ostravy o přibližné délce 800 m zvládla za 2:47,58 min.

Anna Špilerová v závodě Čokoládové tretry.


Kompletní výsledky
:
Čokoládová tretra Olomouc
T-Mobile Olympijský běh Holešov
Běh na Senovou
Soběchlebský Š-krpál
Soběchlebský Š-krpál (děti)
6. letní házení a běh na 5000 m
Běchovice - Praha
NN Nightrun Ostrava (děti)

Fotogalerie:
Soběchlebský Š-krpál

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.