I přes nepříjemné počasí nabídl Jarní běh kvalitní výkony

Po vynucené dvouleté přestávce jsme uspořádali v sobotu 2. dubna již desátý ročník Jarního běhu. Přestože jsme letos termín přesunuli až na duben a doufali jsme v teplejší počasí, jako každý rok nám nebylo přáno. Teplota byla jen mírně nad nulou a k tomu foukal silný vítr. Za to o týden dřív, to bylo krásně...

Závodníci se však s podmínkami popasovali statečně a na start jich dorazilo několik desítek. Nejobsazenější byla kategorie starších žákyň, kterých bylo 19. Početně obsazené byly také kategorie starší přípravky - dívek běželo 18 a chlapců o jednoho méně. Naopak dorostenec se na start postavil jediný, a to domácí Lukáš Kopec. Kategorie dorostenek zůstala prázdná.

Trasa závodu vedla po atletické dráze a přes tzv. Julisku, jeden okruh měřil zhruba 700 metrů. Přípravky běžely jedno, žactvo dvě a dorost celkem tři kola. Už zmíněný Lukáš Kopec za vydatné podpory domácího juniora Jáchyma Kouby uběhl 2100 metrů v čase 8:15 min a právem si zasloužil zlatou medaili. Běžet sám proti sobě a podat dobrý výkon je totiž těžší než se možná někomu zdá.

Ostatní museli o medaile tvrdě bojovat, přineslo to však nádherné výkony a souboje až do posledního metru. Mezi staršími žáky vyhrál s obrovským náskokem Dan Nesvadba z AK Šternberk (4:36 min). Souboj o bronzovou medaili svedli domácí borci Jonatan Kouba a Antonín Kříž. Úspěšnější byl nakonec prvně jmenovaný, do cíle doběhl o 4 sekundy dříve než jeho oddílový kolega (5:07 min).

V kategorii mladších žáků zvítězil Mikuláš Poštulka z Nové Hradečné (5:02 min). Velmi těsný souboj, ve kterém se rozhodovalo až do posledního centimetru, svedli další z domácích běžců Šimon Bajcar a Jakub Navrátil. Ve prospěch Bajcara nakonec rozhodly jeho větší zkušenosti z běžeckých závodů a větší předklon v cíli, díky kterému mu rozhodčí naměřili o desetinu lepší čas. Jelikož se ale jedná o přespolní běh, čas mají ve výsledcích oba uvedený stejný a zaokrouhlený na celé vteřiny (5:35 min).

Bohužel bez medaile zůstaly přerovské žákyně. Nejblíže k ní měla Lucie Maňáková, která doběhla čtvrtá v kat. mladších žákyň (5:41 min). Na stupně vítězů jí chybělo 14 vteřin. Závod s přehledem ovládla Sabina Tvrdoňová z SK Hranice (5:09 min) a byla dokonce o dvě sekundy rychlejší než vítězka starších žákyň.

Tou se stala Emma Zajícová ze Sokola Opava, pravdou ale je, že i ona měla obrovský náskok a čas 5:11 min jí na vítězství stačil s rezervou. Náš klub reprezentovala jediná atletka, a to Julie Hrabovská. Její čas 5:44 min znamenal šesté místo, na bronz ztratila 10 vteřin.

Medailově pro nás byla nejúspěšnější trať na 700 metrů přípravek. Zlatou medaili v cílové rovince uhájila Anna Špilerová v kat. mladší přípravky (2:49 min). Mezi starší přípravkou bronz jen těsně unikl Thee Bajcarové, která doběhla čtvrtá o jedinou vteřinu (2:41 min). Zvítězila Sabina Jurošová ze Slezanu Frýdek-Místek (2:34 min).

Hned dvojí zastoupení na stupních vítězů měl náš oddíl v kat. starší přípravky hochů. Druhé místo vybojoval Max Rybníček (2:34 min) před Šimonem Wasserbauerem (2:39 min). Hoši nestačili pouze na Eduarda Čechmánka z AD Teamu (2:31 min).

V nepříliš obsazené kategorii mladších hochů zvítězil s náskokem jeho mladší bratr Oliver Čechmánek (2:57 min). Náš jediný zástupce Jakub Dudík doběhl čtvrtý (3:24 min).

Kompletní výsledky jsou dostupné na webu ČAS.

Fotogalerie zde

Přípravka SK Přerov měla tento závod započítaný také do oddílového Celoročního poháru. Redukované výsledky, tedy pořadí našich sportovců podle kategorií v CPP, jsou dostupné zde.

Za fotky děkujeme p. Špilerovi!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.