Přípravka jede na medailové vlně, dvě děvčata postupují do semifinále Čokoládové tretry

Sezóna na dráze už se rozeběhla na plné obrátky. Nelení naše přípravkářka Anna Špilerová, která si v uplynulých dnech připsala hned tři dráhové starty. Kromě toho si odskočila i na Jarní běh do Šternberka a plavecké závody. A není to jen o kvantitě... co závod, to aspoň jedna medaile!

Nejdříve startovala v sobotu 23. dubna na 1. kole Diamantové ligy v Ostravě-Porubě. Na programu byl čtyřboj složený z disciplín 50 m, skok do dálky, hod raketkou a 300 m. Běhy Anička ve své kategorii vyhrála a k tomu přidala druhé místo v hodu a třetí ve skoku. V tomto čtyřboji se podělila o 1. místo ještě s jednou holčičkou.

A její výkony? V obou bězích vylepšila přerovské rekordy v kat. do 9 let - 50 m za 8,51 s a 300 m za 56,67 s. V hodu raketkou zvládla 15,57 m a ve skoku do dálky 271 cm. Měřilo se však od prkna, což je pro Aničku nezvyklé a v každém skoku si ubírala okolo 30 centimetrů.

O týden později se konal ve Šternberku jarní Běh šternberským parkem. I v tomto závodě Anička zvítězila, 600 m uběhla za 2:45 min. Její mladší sestra Kristýnka Špilerová obsadila druhé místo v kat. 2017 a mladší. Běžela 150 metrů (30 s). V kat. hochů 2013-2014 startoval Ondra Horáček a na 600 m doběhl sedmý (3:01 min).

Závodilo se také v Chropyni. Na Ječmínkově běhu se prosadila Kamilka Kovářová - okruh 400 metrů uběhla za 1:26 min a umístila se na krásném druhém místě.

První květnová neděle, to nebyly jen atletické závody v Přerově, ale také krajský přebor v plavání, kde Anička dokázala hned čtyřikrát zvítězit! Svůj závodní trojboj završila v pondělí 2. května v Olomouci na 1. kole Zlaté ligy. V kategorii dívek roč. 2013-2015 si vedla skvěle, i přes únavu z předchozích dní obsadila krásné čtvrté místo se ztrátou pouhých 7 bodů na stupně vítězů.

Na 60 metrů si o dvě setinky dokonce vylepšila osobní rekord (9,95 s) a už jí chybí jedna jediná setinka k dorovnání přerovského rekordu v kat. do 9 let. V dálce dokázala vylepšit svůj výkon z Poruby na 291 cm, míčkem hodila 18,80 m a překážkovou dráhu proběhla za 11,54 s. Jako závěrečnou disciplínu běžela přípravka netradičních 400 m - jedno kolo Anička zvládla za 1:21,40 min a patrně stanovila nový přerovský rekord (dosud v tabulkách není evidováno). V obou bězích obsadila druhé místo a k nejlepším se řadila také na překážkách.

A konečně 5. května se na stadionu v Prostějově sešly hned čtyři děti z našeho oddílu na kvalifikačním kole Čokoládové tretry. A byl to velmi úspěšný čtvrtek! Postup do semifinálového závodu v Ostravě vybojovala jak Anička Špilerová, tak Sofinka Skácelová! Anička doběhla druhá na trati 200 m v novém osobním i přerovském rekordu 34,58 s. Svůj výkon z Olomouce o půl vteřiny vylepšila Sofinka a tentokrát jí to vyšlo na bednu a třetí místo (19,22 s).
 

S velkým náskokem 2 sekund zvítězila na trati 60 m pětiletá Kristýnka Špilerová (13,08 s), kategorie předškoláků ale bohužel nikam dál nepostupuje a závodní jen na kvalifikačních kolech. Startovala také desetiletá Kája Čespivová na trati 300 metrů. Zaběhla velice slušný čas 55,31 s a v závodě obsadila osmé místo. V historii Přerova se jedná o čtvrtý nejlepší výkon. V hodu raketkou, ve kterém soutěží pouze nejstarší kategorie přípravek, obsadila čtrnácté místo (13,45 m).

Výsledky:
Diamantová liga, Poruba - nejsou k dispozici
Běh šternberským parkem, Šternberk
Ječmínkův běh, Chropyně
Zlatá liga, Olomouc
Čokoládová tretra, Prostějov

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.