Vašek Vandrovec startoval ve Vídni

V pátek 13.5.2022 vyrazil Vašek do sousedního Rakouska, aby ve Vídni poměřil síly s běžci, které při svých ligových kláních jen tak nepotká. Poprvé tak měl možnost otestovat výsledek zimní přípravy pod novým trenérem Robertem Štefkem.

Závodu předcházela samozřejmě pořádná příprava – vídeňský řízek s vídeňským bramborovým salátem a jako zákusek Sacher dort a vídeňská káva. Potom rozklus a rozcvičení na trati, kde Eliud Kipchoge zaběhl maratonskou distanci pod 2 hodiny a pak už hurá na dráhu.

Podmínky pro překonávání rekordů nebyly optimální. Vídeň čechral svěží jarní vítr, který dosahoval poměrně vysoké rychlosti. V každém běhu byl určený vodič na daný čas, ale s takovými rychlíky rakouští atleti moc nepočítali. Nejrychlejší vodič šel na čas 16:40. A tak musel Vašek hned od prvních metrů zabrat a jít to za svoje. První kilometr byl přesně podle plánu, proto byl na stadionu celkem klid a bylo slyšet jen hlášení časů na kolo.

Od druhého kilometru však začal Vašek lehce zpomalovat a to byl impuls pro zvýšení hlasu a hlasitější podporu. Je třeba podotknout, že první tři kilometry běžel Vašek osamocený a až na posledních 1800 m se na něho dotáhli dva běžci ze Slovenska. Tři kola si vzorně pomohli, ale na posledních 600 metrů do toho Vašek opět řádně kopl a předvedl závěr, na jaký jsme už u něho zvyklí. V cíli z toho nakonec bylo vylepšení osobního maxima na 15:11,82 min.

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.