Přípravka vybojovala ve Šternberku 4 medaile!

Úspěšné bylo 2. kolo KP družstev pro přerovské přípravky. Při premiéře závodu ve Šternberku se našim dětem dařilo - příjemně naladěni z medailového úspěchu štafety pokračovali vstříc pěkným výkonům i v dalších disciplínách a oproti prvnímu kolu vybojovali o jednu medaili více. A to se samozřejmě projevilo i na bodech - hoši v tomto kole obsadili třetí místo a dívky čtvrté.

Od třetí pozice je ale bohužel dělil jeden jediný bod. V součtu dvou kol to má velký význam - aktuálně jsou naše dívky páté s 13 hlavními body za čtvrtými AP Olomouc (14 hl.b.) a třetím TJ Uničov (15 hl.b.). Pokud by však v uplynulém kole Uničov porazily, všechna tato tři družstva by měla v průběžném pořadí 14 hlavních bodů a o majiteli bronzového poháru by zdaleka nebylo rozhodnuto. Nicméně na kdyby se nehraje a dívky budou ve třetím kole bojovat alespoň o čtvrté místo!

Naopak vyhlídky hochů jsou nadějnější. Díky třetímu místu v tomto kole se posunuli i na celkovou třetí pozici. Je to však těsné, stejně jako čtvrtý AK Šternberk mají 15 hlavních bodů a v jejich prospěch rozhodují body pomocné. Úkol do posledního kola je jasný, ale ne jednoduchý - porazit Šternberk.

Výborné štafety na úvod závodů

Závody začaly podle zvyklostí z let minulých krátkými štafetami na 4x60 metrů. Naše děvčata běžela skvěle, v rozběhu kvarteto Veronika Pospíšilová, Eva Beránková, Adéla Vlachová a Monika Šocová obsadilo druhé místo (37,80 s). Vítězky dalšího běhu ale byly o pouhých 5 setinek rychlejší a tady je škoda, že děvčata neběžela společně v jednom rozběhu. Jejich čas totiž stačil na stále krásné, ale velmi těsné celkové čtvrté místo.

Výborně běželo také béčko složené z mladších závodnic. Thea Bajcarová, Karolína Čespivová, Anna Špilerová a Kateřina Orálková zaběhly čas 38,48 s a braly šesté místo.

Po výborném výkonu sahali také pánové. Na první předávce ale došlo ke kolizi, kdy do naší dráhy vběhl jeden z olomouckých závodníků a našeho Tobiase Poučenského přibrzdil. Na další předávce navíc olomoučtí předali pozdě, takže si zajistili diskvalifikaci, ale jinak by závod suverénně vyhráli. Naši hoši brali stříbrné medaile, výkon je však vzhledem k okolnostem pod jejich možnosti (na vítězný AC Prostějov by to ale ani tak zřejmě nestačilo). Čtveřice Šimon Wasserbauer, Tobias Poučenský, Rostislav Studený a Radovan Kratochvíl zaběhla čas 38,32 s.

Nečekané páté místo obsadilo béčko ve složení Kryštof Mésl, Vojtěch Tománek, Sebastian Šram a Jakub Cieslar (39,95 s).

Medailové úspěchy z doplňkových disciplín

Stejně jako na prvním kole se nám dařilo v medicinbalu. Zatímco minule byl zařazen hod vzad, tentokrát se házelo vpřed (z podřepu a napnutých paží, autový odhod bude zařazen na 3. kole). Ke zlatu z minulého kola přidala Adéla Vlachová tentokrát bronz (11,15 m), když ji jen o čtyři centimetry porazila oddílová kolegyně Veronika Pospíšilová! Body přidala také Anna Špilerová na sedmém místě (9,79 m). Hochům se tato disciplína bohužel nevydařila, Kryštofu Méslovi se ani jeden měřený hod nepodařil podle jeho možností a bral až 20. místo za výkon 7,50 m.

Bronzovou medaili vybojoval Rostislav Studený ve skoku z místa, když si osobní rekord vylepšil na 204 cm. Tato disciplína se pro změnu nepovedla děvčatům, některá sice podle osobáků mohla útočit na bodované pozice, ale nedařilo se jim tolik jako při jarním testování na tréninku.

V další nově zařazené disciplíně, a sice opičí dráze, byl Studený znovu blízko k medaili. Trať složenou ze slalomu, dvou podlezení překážek, kotoulu a překonání dvou malých překážek proběhl za 11,22 s a byl pátý. Na třetí místo mu scházelo 16 setinek. Nadějí pro další roky je stále ještě osmiletý Patrik Pospíšil, který bral tentokrát 16. místo (12,03 s). Mezi děvčaty ukořistila jeden bod za desáté místo Kateřina Orálková (11,94 s) a hned za ní se umístila Silvie Krestýnová (12,13 s). Obě zůstávají v kategorii přípravek ještě příští sezónu.

O kousek čtvrtí, o kousek jedenáctí...

Nejen v doplňkových, naše děti se prosadily také v klasických atletických disciplínách. Jen kousíček nás dělil od další medaile v běhu na 50 metrů. Přesněji řečeno to bylo 5 setin, které scházely Šimonu Wasserbauerovi. Časem 8,14 s obsadil čtvrté místo nejen v soutěži, ale také mu patří i v historických tabulkách Přerova. Výborně běžela i Thea Bajcarová, za 8,31 s brala těsné jedenácté místo a stejně jako Wasserbauer, i ona se posunula na čtvrté místo historických tabulek Přerova.

Další čtvrtá, nikoliv už ale těsná místa, obsadili naši běžci. Karolína Čespivová si vylepšila osobák na 600 m na výborných 2:06,69 min a skvěle běžel také David Koňařík 800 metrů, když poprvé prolomil hranici 3 minut (2:58,65 min). Patrik Pospíšil doběhl těsně jedenáctý (3:12,80 min).

V závodě děvčat bodovala ještě šestým místem Monika Šocová (2:09,14 min / OR). Za potlesku stadionu doběhla do cíle Gabriela Orlová - ta zvítězila především sama nad sebou, když dokázala celou distanci uběhnout a ještě jí zbyly síly na vynikající finiš. Osobní rekord si vylepšila o více než 20 vteřin! Gabča je dobrým příkladem pro ostatní děti - protože kde je vůle, je i cesta. Postačí vytrvat a nevzdávat se, výsledky se vždy dostaví.

Slušnou porci bodů posbírali naši dálkaři. Hoši byli na bodech dokonce čtyři - pátý David Koňařík (381 cm), osmý Tobias Poučenský (370 cm), devátý Šimon Wasserbauer (367 cm) a desátý Radovan Kratochvíl (367 cm). Děvčatům se dařilo méně jako na úvodním kole, na body dosáhla pouze sedmá Veronika Pospíšilová (371 cm) a desátá Thea Bajcarová (359 cm).

Naší největší slabinou i přes tréninkové úsilí a spoustu osobáků zůstává míček. Děti se zlepšují, ale na ostatní to nestačí. Čest Přerovu zachránil David Koňařík desátým místem (29,14 m), na hody přes 30 metrů ze začátku sezóny se mu ale stále nedaří navázat. V soutěži dívek byla necelý metr od bodovaných pozic Gabriela Orlová (22,71 m / OR). Tak příště už to třeba vyjde na body také jí!

Na závody odcestovala spousta dalších našich mladých závodníků a závodnic. Děti sbírají zkušenosti, vylepšují si osobní rekordy, ale na body to zatím nestačí. V přípravkách je obrovská konkurence, je běžné, že se jedné disciplíny zúčastní 50 i více závodníků... a prosadit se pak mezi nejlepších 10 je obrovsky těžké. Každé zlepšení je ale zlepšení a to je důležitější než body!

Závěreční třetí kolo se bude konat v úterý 14. června v Zábřehu.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.