Silvestrovský běh vyhrál Stanovský v novém traťovém rekordu

Tradiční přerovský Silvestrovský běh se letos poprvé konal pod hlavičkou SK Přerov. Teplé počasí přilákalo k loděnici 72 příznivců sportu. Někteří si přišli užít poslední den roku aktivně, jiní i v tento den dávali do závodu maximum. Příkladem za všechny budiž favorizovaný Michal Stanovský z Ostravy - vítěz maratonu na Letní deaflympiádě v Brazílii.

„Na závěr sezóny jsem dostal pozvání na závod, kterého jsem rád zúčastnil. Po rozklusání jsem usoudil, že trat je dost rychlá a rovinatá. Chtěl jsem běžet zhruba v tempu 3:15 min/km. Po rychlejším kilometru 3:09 jsem běžel zhruba 3:20-3:17 a pak jsem v posledním kole jsem zrychlil. Průměrné tempo bylo 3:15. Výsledný čas byl 24:46. A pohodlně jsem doběhl pro vítězství. Atmosféra byla perfektní. Potkal jsem další dva neslyšící závodníky,“ uvedl Stanovský na svém Facebooku.

Druhý v cíli Petr Kučera z Grymova na něj ztratil 1:02 min. „Mládí vpřed, nemrzí mě, že jsem letos nevyhrál. Je dobře, že se tohoto závodu účastní i mladí kluci a posunují laťku, protože tradice se musí držet. Podmínky byly výborné - osm stupňů nad nulou a déšť, za mě ideál,“ řekl Přerovskému deníku Kučera. V kategorii B tento ostřílený závodník zvítězil.

První trojici v cíli doplnil přerovský běžec hájící barvy AK Asics Kroměříž Tomáš Blaha (26:04 min) a v kat. B bral druhé místo.

Na stupně vítězů v kat. A se však probojovali i dva domácí běžci, konkrétně celkově čtvrtý Marek Svoboda (26:48 min) a celkově pátý Oliver Punge (27:49 min).

Nejlepší v kategorii A - zleva Marek Svoboda, vítěz Michal Stanovský a Oliver Punge. (Zdroj: Facebook Michala Stanovského)

V kategorii C zvítězil další běžec SK Přerov Čestmír Horák. Celkově doběhl na pěkném devátém místě (28:32 min). Jeden z organizátorů Petr Punge byl v této kategorii čtvrtý (34:16 min).

Z domácích borců nechyběli na trati ani Tomáš Kašpařík (28:52 min), Tomáš Novák (29:04 min), Jiří Skřeček (32:09 min) a sprinter David Skřeček (35:07 min).

Kompletní výsledky
Fotogalerie (Jaroslav Psotka)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.