Pátek třináctého přinesl mladšímu žactvu osobní rekordy

Mladší žactvo vstoupilo do letošního roku prvními závody v Olomouci. Pro mnohé naše atlety to byla premiéra ve světlemodrém žákovském dresu, se kterou se ale popasovali na výbornou. O nejlepší umístění naší výpravy se postarala Izabela Zapletalová, která postoupila do obou sprinterských finále.

Lépe se jí nakonec podařily překážky, ve finále se zlepšila na 11,05 s a brala druhé místo. Na hladké šedesátce si také nechala svůj lepší výkon pro finále, za výkon 8,83 s brala pomyslný bronz. Navíc přidala i čtvrté místo v dálce za 410 cm.

Děvčata vybojovala ještě další dvě druhá místa. Výborně skákala do výšky Sofie Zedková (135 cm) a mnoho jí nechybělo ani k úspěšnému zdolání laťky o dalších 5 cm výš. To Anna Hrazdirová se na osmistovce držela na čele, v závěru ale nestačila na domácí Cabrnochovou (2:51,83 min).

Třetí místo na 60 m př. vybojoval Jakub Sikora (10,37 s), ve finále však nebyl jediným Přerovákem. Pátý doběhl Vojtěch Kříž (10,92 s), sedmý Jakub Kovář (11,89 s) a osmý debutant v řadách mladšího žactva David Koňařík (12,38 s). Z děvčat se kromě Zapletalové probojovala do překážkářského finále už jen Aneta Školová (12,12 s).

Do nejlepší desítky se dostalo ještě několik našich atletů. Velmi dobře běžela 800 m Monika Šocová a jen těsně zůstala za tříminutovou hranicí (3:01,01 min / 6. místo). Z přerovských hochů byl v této disciplíně nejúspěšnější celkově sedmý Max Rybníček (2:54,97 min).

Hned dvě umístění do desítky si připsali dálkaři. Vojtěch Kříž byl šestý za 420 cm, Jakub Sikora desátý za 413 cm. Skvělou premiéru mezi koulaři měl Jakub Cieslar. Začal výkonem 5,55 m, každým pokusem se ale zlepšoval zhruba o půl metru až na 6,49 m, což stačilo na osmé místo. Desátý byl David Koňařík (6,16 m). Mezi děvčaty jsme měli v této disciplíně jedinou zástupkyni, a sice Ester Tomiškovou. Ta brala za 5,29 m dvanácté místo.

Pro většinu našich závodníků se jednalo zejména o kvalitní trénink a sbírání zkušeností, pro polovinu z nich to byl navíc první závod v kategorii mladšího žactva. Padla spousta osobních rekordů, někteří se dokázali zlepšit od podzimních závodů skutečně o veliký kus. Další měření a testování formy čeká nejen mladší, ale i starší žactvo v neděli 29. ledna v Ostravě, kdy se uskuteční krajské přebory. Tentokrát ve větším rozsahu disciplín, oproti těmto závodům přibudou navíc běhy na 150 a 300 metrů.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Foto-zdroj: AK Šternberk, SK Přerov

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.