Zahajovací závody v Olomouci přinesly slibné výkony

Své zahajovací závody mají úspěšně za sebou kromě mladšího žactva i ostatní kategorie. Nejprve v pátek testovalo formu v Olomouci starší žactvo, o den později pak dorost, junioři a dospělí.

K vidění bylo několik velmi kvalitních výkonů - u žáků 60 m Lukáše Rybníčka (7,88 s), 60 m př. Jana Knapa (9,48 s), skok o tyči Antonína Kříže (255 cm) a vrh koulí Jonatana Kouby (10,69 m). S těmito výkony jsou zatím mezi 20. a 30. místem letošních republikových tabulek, pokud se dokáží v průběhu sezóny ještě zlepšit, mohli by se pokusit o nominaci na MČR.

Z žákyň byly nejvíce vidět Lenka Rudolfová (60 m př. - 10,16 cm, výška 136 cm), Sára Nováková (dálka 470 cm) a Ema Kroupová (koule 8,33 m).

V sobotu byl z našich závodníků nejrychlejší dorostenec Matěj Pěček (7,39 s) o dvě setinky před stejně starým Davidem Hastíkem. Mezi ženami hranice 8 sekund těsně odolala Gabriele Patalové (8,01 s). Výkonem 9,06 s nad překážkami zahájila sezónu juniorka Tereza Válková. S tímto výkonem je zatím v tabulkách ČR osmá, osobní rekord má ale ještě o další dvě desetiny lepší.

O Mistrovství ČR si důrazně řekl David Hastík v dálce výkonem 642 cm, kterým je zatím na osmém místě tabulek. Zabojovat o účast by mohla s dosavadním výkonem 522 cm i dorostenka Tereza Skřečková.

Kompletní výsledky - starší žactvo
Kompletní výsledky - dorost, junioři, dospělí

Videogalerie - dorost, junioři, dospělí

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.