Na MČR žactva míří Lukáš Rybníček a štafeta hochů

Vytisknout

Poslední ze série Mistrovství ČR v halové atletice je na programu o prvním březnovém víkendu v Ostravě. Ani na tomto šampionátu nechybí zástupci přerovské atletiky, konkrétně žáci Jan Knap, Jonatan Kouba, Adam Kolář a Lukáš Rybníček.

Poslední jmenovaný se jako jediný dokázal probojovat na MČR také v individuální disciplíně. Poběží 300 m, a to až v samotném závěru sobotního programu ve čtvrtém běhu v 18:15. Bude to mít ale těžké, ve startovním poli má až 13. nejlepší osobní rekord, do finále přitom postupují pouze vítězové z každého běhu a k tomu další dva nejlepší podle časů (celkem 6 sprinterů). Rybníčkovým dosavadním maximem v hale je 39,56 s.

Těsně to na stejné trati bohužel nevyšlo Jonatanu Koubovi, který byl bohužel druhý pod čarou a nedostal se nakonec ani jako náhradník. Chuť si ale bude chtít spravit spolu s kolegy ve štafetě na 4x200 m. Tu už si letos vyzkoušeli na Mistrovství Moravy a Slezska a šlo jim to parádně, jen těsně zaostali za první Břeclaví a vybojovali stříbrné medaile. V republikových tabulkách jim patří aktuálně páté místo za výkon 1:41,91 min, ale těžko dopředu říct, jaké štafety a v jakém složení se na MČR představí. Tento výkon je zároveň přerovským rekordem.

Fandit můžete opět na místě v ostravské hale a nebo u živého přenosu na facebookové stránce Jsem atlet.

Propozice a časový pořad
Průběžné výsledky

 

Čas startu      Atlet Disciplína      Fáze SB/PB
so 18:15 Rybníček Lukáš 300 m rozběh 39,56 s
ne 11:10 Rybníček Lukáš 300 m finále ?       
ne 13:10 Knap J., Kouba J., Kolář A., Rybníček L.      4x200 m finále 1:41,91 min