Halové oddílové víceboje - výsledky

Vytisknout

V sobotu 11. března jsme zakončili halovou sezónu tradičními oddílovými víceboji v Olomouci. Na start alespoň některých disciplín se postavilo 65 přerovských atletů, z nichž naprostá většina zkompletovala celý víceboj (nebo se aspoň pokusila zapsat výkon v každé disciplíně). Pod mastným řízkovým startovným závodili také Jiří Volný (Slezan Opava), Klára Úlehlová (SK Hranice) a polodomácí Jonáš Váverka (Atletika Jižní Město).

Nejhodnotnější sedmibojařský výkon zapsal junior Mikuláš Trojek (3812 b) následovaný starším žákem Jonatanem Koubou (2909 b) a mužem Jonášem Váverkou (2901 b). Trojkův výkon je dokonce druhý nejlepší v historii přerovské atletiky mezi juniory. Maximum přitom drží Aleš Říhošek výkonem 4225 bodů, který nechyběl na startu ani dnes. I ve svých 38 letech si stále drží vysoký standard a potrápil nejednoho mladíka (2672 b).

Trojice přerovských borců, zleva Jonáš Váverka, Aleš Říhošek a Martin Kadala.

V pětiboji mladších žáků zvítězil Jakub Kovář (1240 b) v těsném závěsu Vojtěcha Kříže (1201 b). Hoši předváděli celou soutěž vyrovnané výkony a pořadí se stále přelévalo, nakonec však rozhodla dálka, kde Kovář získal rozhodující náskok.

Stejně jako mladší žáci měly na programu pětiboj i všechny ženské kategorie. Nejlepší z těch, které se nezalekly nejen osmistovky a závod dokončily, byla dorostenka Daniela Vojtěchovská (2183 b). Z dílčích výkonů pak určitě stojí za zmínku překážky juniorky Terezy Válkové (8,86 s) a pětimetrové skoky do dálky opět Válkové (503 cm) a dorostenky Terezy Skřečkové (509 cm).

Starším žákyním kralovala Sára Nováková (2315 b), velmi jí však konkurovala i čtvrtá Lenka Rudolfová. Té však chyběla velká porce bodů za 60 m př., na kterých byla diskvalifikována, jinak by pravděpodobně zvítězila ona.

V kategorii mladších žákyň svedly těsný souboj Aneta Školová a Izabela Zapletalová. Vyhrát ale může jen jedna a to se tentokrát podařilo se ziskem 1890 b prvně jmenované. Zapletalová na ni ale ztratila jen 29 bodů. Školová parádně zaskákala výšku, kde si vylepšila osobák až na 139 cm!

Zařazeny byly také vložené závody pro přípravky. Zúčastnilo se jich pouze několik málo vybraných závodníků. Za hochy startoval Šimon Wasserbauer, který hned v úvodní disciplíně dne vylepšil přerovský rekord na 60 m na skvělých 9,07 s! K tomu přidal ještě historicky druhý nejlepší výkon na 60m př. (12,23 s) a v pětiboji (735 b) a třetí nejlepší výkon v kouli (5,73 m).

Děvčata z přípravky sváděla vyrovnané souboje a v této kategorii překonaly dokonce 4 přerovské rekordy! Hned tři z nich si přitom zapsala Karolína Čespivová, a to v bězích na 60 m (9,32 s), 60 m př. (11,59 s) a na 800 m (3:02,57 min). Nutno dodat, že jen 2 setiny na ni na 60 m ztratila Thea Bajcarová a pro změnu jen jedinou setinu na 60 m př. Zuzana Špačková. I tyto dvě děvčata tak překonala původní přerovské maximum.

Poslední přerovský rekord překonala Špačková v dálce, kde skočila velmi slušných 420 cm! Přes čtyři metry se dostala také Bajcarová (402 cm) a posunula se na druhé místo historických tabulek.

Všem gratulujeme k předvedeným výkonům a zejména osobním rekordům!

Halová sezóna je u konce, ale už brzy otevřeme tu venkovní - taková předzvěst bude už za dva týdny na Jarním běhu a naplno se vše rozjede v polovině dubna nejdříve na 1. jarním házení, skákání a běhání a posléze na zahajovacích závodech všech kategorií.

Videogalerie