5 medailí z Jarního běhu pro SK Přerov!

11. ročník Jarního běhu uspořádal náš oddíl o poslední březnové sobotě. Počasí bylo oproti předcházejícím ročníkům velmi teplé, dojem kazil jen silný vítr. Na start se nakonec postavilo 187 mladých sportovců. Nejúspěšnějším oddílem byl s 11 medailemi, z toho 5 zlatými, AK Šternberk.

Domácí zástupci vybojovali dvakrát zlato a stříbro a jedenkrát bronz. Na počet medailí nás ale o jednu porazil AK Olomouc, který měl sice jen jedno zlato, ale celkových 6 medailí.

Obě dvě prvenství přitom získali zástupci starší přípravky na trati 700 m - Karolína Čespivová (2:41 min) a Šimon Wasserbauer. Velmi dobře běžela také Thea Bajcarová, které třetí místo uniklo o pouhé dvě vteřiny. Na devátém místě v této kategorii doběhli Aneta Zavadilová i Patrik Pospíšil.

Stejnou délku tratě měla také mladší přípravka. V ní měli nejblíže ke stupňům vítězů Johanna Vlattenová (3:06 min) na šestém a Ladislav Šimek (3:14 min) na sedmém místě. První desítku uzavřeli Linda Motlochová a Jan Baďura.

Žactvo běželo dva okruhy, tedy celkem 1400 metrů. Na stupně vítězů se prosadili Anna Hrazdirová (5:49 min) a Max Rybníček (5:39 min), když oba brali stříbrnou medaili v kategoriích mladšího žactva. A do první desítky se prosadili i další naši závodníci, pátá byla Denisa Kubíčková a šestá Aneta Školová a mezi žáky pátý Jakub Kovář, devátý Radovan Kratochvíl a desátý David Koňařík.

Starší žactvo zůstalo bez medaile. Sice čtvrtý doběhl Jonatan Kouba (5:08 min), ale medaili měl vzdálenou o téměř 20 vteřin. Za ním se od šestého místa seřadili Adam Beránek, Jakub Navrátil a Lukáš Rybníček. Mezi žákyněmi byla z našich nejlepší Sára Nováková na pátém místě (5:50 min), jen těsně následovaná šestou Lucií Maňákovou. Osmá doběhla Julie Hrabovská a desátá Dominika Fuksová.

Pátou přerovskou medaili vybojovala dorostenka Adéla Kubálková (9:35 min) na trati 2100 metrů, když ji od stříbra dělila méně jako vteřina. Jen další dvě sekundy za ní doběhla Adéla Školová, šestá byla Daniela Vojtěchovská, sedmá Zuzana Přikrylová a osmá Zuzana Machačová. Obzvlášť dorostenky si zaslouží zvláštní poděkování za podporu účasti v kategorii, kde obvykle bývá počet závodníků velmi se blížící nule.

Z našich dorostenců nakonec nikdo nestartoval, což je škoda, protože odstartovali pouze dva.

Kompletní výsledky najdete na webu ČAS a nebo si je můžete stáhnout ve formátu "pdf" zde.

Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.