Helena Tomková halovou mistryní ČR

S blížícím se jarem se pomalu uzavírá atletická halová sezóna. Atleti SK Přerov už za sebou mají všechny vrcholy a jejich příprava směřuje k těm letním. Na halových mistrovstvích republiky náš oddíl nejúspěšněji reprezentovala juniorka Helena Tomková. Naděje české atletiky nedala svým soupeřkám šanci a na trati 60 metrů překážek získala další zlatou medaili. Ve finále si vylepšila svůj osobní rekord na 8,83 sekundy. 

Další cenný kov si domů přivezla i Martina Bařinová. Letos dvacetiletá závodnice se od letošní sezóny bude představovat výhradně mezi ženami. Že na to má, potvrdila už v předešlých letech. Letos byla na HMČR stříbrná v novém osobním rekordu na tří kilometrové distanci (9:36,77 min), když ve finiši podlehla Květě Peckové z AK Škoda Plzeň. Třetí Lucie Sekanová na ni ztratila téměř 20 vteřin.

O další finálové umístění se postarala Lucie Navrátilová v nepříliš konkurencí nabité koulí juniorek. S průměrným výkonem 10,37 metru obsadila sedmé místo. Na osmém místě jistě příjemně překvapila  juniorka Adéla Balůsková ve skoku vysokém juniorek. Předvedla svůj nejlepší letošní výkon (156 cm). Už méně se jí dařilo v trojskoku, kde 9,51 metru stačilo pouze na 12. místo.

V nejkratším sprintu juniorů, na 60m, chybělo Aleši Kácelovi 14 setin sekundy k postupu do finále. Čas 7,29 s, kterým se výrazně přiblížil ke svému osobáku, stačil pouze na 4. místo v rozběhu. Na dvoustovce už do bojů nenastoupil. Jeho tréninkový kolega, dorostenec Lukáš Pěček, nemohl z technických důvodů nastoupit ve své parádní disciplíně, běhu na 60 metrů překážek, a tak se představil alespoň na 200 metrech. V rozběhu obsadil časem 24,83 s šesté místo.

Karolína Běhalová, momentálně nejlepší přerovská dálkařka, svými letošnimi výkony měla určitě alespoň na postup do finálové osmičky. Ve velmi vyrovnané soutěži mezi juniorkami ale dostala příležitost pouze ke třem pokusům. Nejdále doletěla na značku 517cm, což byl 13. nejlepší výkon.

Na žákovské republikové mistrovství se nominoval pouze Lukáš Hladký, který ale nakonec do Jablonce nad Nisou neodcestoval. A tak největším úspěchem této kategorie zůstává šesté místo Petra Mikuláčka z Mistrovství Moravy a Slezska. Tohoto úspěchu dosáhl Petr v běhu na 60 metrů překážek (9,77 s). Dobře se mu vedlo i v dálce, kde byl za 516 cm sedmý. Stejně se umístil i Lukáš Hladký na nejkratším sprintu (7,86 s). Jeho kolegyně mezi žačkami, Lucie Pavelková, doběhla ve finále osmá (8,56 s). V rozběhu byla ještě o setinku rychlejší.

Úspěšně nás reprezentovali i Lucie Horáková (60 m př.- 11,53 s; 60 m- 8,97 s), Barbora Mandátová (60 m př.- 11,78 s), Michaela Martinková (60 m př.- 12,01 s), Jan Koplík (60 m-  8,21 s) a Radim Hofman (výška- 150 cm).

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.