Hanácké Superman

Ve středu 9. června pořádal AK Olomouc třetí kolo KP družstev přípravkářů. Přerov zastupovalo 28 závodníků. Přestože si děti nevedly vůbec špatně a vylepšovali si jeden osobní rekord za druhým, nestačily na lepší než osmé místo (hoši- 11,5 bodu), respektive sedmé místo (děvčata- 13 bodů). Všem děkuji za reprezentaci a snahu!

Samotný začátek závodů byl trochu hektický. Při takovýchto počtech závodníků nahlásit slečně u počítače všechny disciplíny, několikrát změněné, není úplně hračka. To už se naštěstí děti rozcvičovaly pod dohledem Ivči Kolomazníkové. Možná trochu zbytečně, závody totiž začaly asi o čtvrt hodiny později. Zahajovaly slavnostním nástupem všech závodníků, které přivítal jeden z pořadatelů, Dalibor Hon. Celý „ceremoniál“ byl zakončen příletem Hanackého Supermana Vaška Krejčíře, který poletoval po stadioně i po budovách v průběhu celých závodů.

První disciplínou byly jako obvykle štafety. U děvčat nebyl problém, v pohodě se domluvily, a tak rozbíhala Verča Čejnová, druhý úsek běžela Sárka Trojková, předávala Sárce Kolomazníkové a finišovala Gabča Grbková. Horší to bylo u kluků, když chtěli tři běžet poslední (asi prestižní?) úsek. Tom Trojek souhlasil s prvním úsekem, dále se dělilo podle úspěšnosti v „kámen-nůžky-papír“. Takže druhý velice nespokojený Jonik Kolomazník, třetí Filda voženílek a čtvrtý nováček družstva Kuba Zdráhal.

Poté na dvou doskočištích současně probíhala dálka nejdříve kluků a poté i děvčat. Na dráze se běhaly šedesátky, na protilehlé rovince překážková dráha a průběžně probíhal i hod míčkem. Na závěrečné dlouhé běhy se těšili všichni, zejména já a ti, co šli osmistovku za trest nebo za odměnu :-)

Ti, co zrovna nezávodili, si oblíbili i přes zákaz „náhodné“ padání pet-lahví pod tribunu a následné vylovování. Bufet byl bohatě zásoben chipsy, párky v rohlíku a Coca Colou. Co taky čekat, když jsou závody pro děti.

Z vyhlašování jsme utekli dřív, abychom stihli vlak. Všichni rozjívení, snad moc neznepříjemnili cestu ostatním cestujícím. A abych nezapomněla, samozřejmě jsme se podepisovali za jízdy …

 

Výsledky k nahlédnutí zde: http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=12441

Fotogalerie zde: http://koutna.rajce.idnes.cz/3._kolo_KPD_pripravek%2C_Olomouc%2C_9.6.2010/

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.