KP přinesly čtyři tituly pro Přerov

V pátek 13. a sobotu 14. srpna se na olomouckém stadioně konaly krajské přebory ve vícebojích. Jejich přesunutí z října na srpen mělo slibovat větší zájem ze strany závodníků, ale bohužel byla účast srovnatelná s dřívějšími ročníky. Snad jen počasí bylo o něco příjemnější. Nutno dodat, že sprinty byly nepříznivě ovlivněny protivětrem. Z přerovského oddílu se závodů zúčastnili pouze juniorka Adéla Balůsková a starší žák Petr Mikuláček. Oba své kategorie vyhráli.

Adéla předvedla obdobný výkon jako na květnovém MČR. V konečném zúčtování získala 2937 bodů. V hodu oštěpem si vylepšila o decimetr osobní rekord- 23,74 m. Nejvíce bodů získala ve výšce (148cm). Špatná nebyla ani závěrečná půlka za 2:51,00 min.

Petr již od začátku útočil na svůj osobní rekord, v závěru mu však něco málo chybělo a tak je bodový zisk 3714 bodů jeho druhý nejlepší. Radost si udělal zejména v tyči, když se poprvé dostal přes dva metry, a to rovnou o 13 cm. Dařilo se mu i ve zbylých skokanských disciplínách- do dálky skočil 556 cm a do výšky 150cm. K osobáku se přiblížil i v disku (31,05 m). V kouli rovněž překonal svůj osobák (10,64 m).

Ve středu 18. srpna uspořádal tentýž oddíl krajské přebory pro jednotlivce. Z našeho oddílu se těchto závodů zúčastnil pouze junior Tomáš Wertheimer. Osobní rekord předvedl na trati 150 m, kterou zvládl za 20,07 s. "Šedesátku" v mírném protivětru zaběhl za 8,54 s. Z obou tratí si odnesl titul krajského přeborníka.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.