Muži v Hranicích sedmí

Vytisknout

Dne 21. srpna přerovští atleti odcestovali na 4. kolo II. ligy mužů do Hranic. Mělo to vypadat slibně, protože bylo přihlášených hodně závodníků, ale realita byla bohužel jiná. Po několika zraněních a nemocech na ranní sraz přišlo pouze 6 atletů.

 

Po příjezdu do Hranic jsme se odprezentovali a hurá na rozcvičku. První disciplínou bylo tradičně kladivo. V něm se představili hned dva přerovští borci. Lépe se vedlo Janu Koňaříkovi, který předvedl hod v rámci svých možností (29,30m) a skončil sedmý. Těsně za ním byl Jiří Sahaj, který zaznamenal výkon 28,53m.

 

Další zajímavou disciplínou bylo 100 metrů. Zde se představil v prvním rozběhu Tomáš Wertheimer a v protivětru zaběhl čas 13,55s. To na finále nestačilo. Ve druhém rozběhu Tomáš Nguyen zaběhl v mírném protivětru čas 12,48s, což ho zařadilo na 13. místo. Byl první nepostupující do finále B.

 

Navazující disciplínou byl skok daleký, kde se představil Petr Mikuláček. Mezi hodně nepovedenými pokusy se našel i  jeden dlouhý (561cm). To mu ve finále stačilo na 7.místo a 4 body. Současně se rozjel i hod oštěpem, kde se dařilo Janu Koňaříkovi. Předvedl pěkných 34,57m, což ho zařadilo na 9. místo.

 

Další disciplínou byl běh na 110m překážek, kde se skvěle předvedl Aleš Říhošek, který se až do cíle bil o první místo, ale nakonec o 1 setinu prohrál. Za čas 16,09s bral krásné 2.místo a 9 bodů… I nadále časový pořad nepolevoval a na řadě bylo 400m, kde se ukázal hostující Roman Pivovarník. Do poslední chvíle to bylo napínavé, nakonec byl čtvrtý za čas 54,26s.

 

Hned byla i výška mužů, kde se moc nedařilo Aleši Říhoškovi. Skočil 174cm a tak se dělil o 7. místo a 4 body. Ve vrhu koulí se představil Jiří Sahaj, kterému se ale vůbec nevedlo a za výkon 9,41m byl až dvanáctý.

 

Po 5000m,  kde se žádní Přerováci nebyli, se na dráze rozestavěly dlouhé překážky. Zde svedl krásný souboj o 1. místo Aleš Říhošek, který doběhl první v čase 57,99. Nutno dodat, že foukal silný vítr. V doskočišti se mezitím chystal trojskok, do kterého zasáhl i Petr Mikuláček. Vůbec se mu nedařilo a tak jediným zdařeným pokusem zapsal 11,22m, což je hodně pod jeho osobním rekordem, ale umístil se na 4. místě.

 

Zároven se mimo stadion házelo diskem, kde Jan Koňařík poslal náčiní do vzdálenosti 29,62m a byl na 8. místě. Jiřímu Sahajovi se nedařilo a za výkon 26,45m nebral ani bod. Poslední disciplína, které se zúčastnili přerovští atleti, bylo 200m. Tomáš Nguyen za čas 25,70s těsně nebodoval. Roman Pivovarník byl šestý za výkon 24,79s.

 

Na závěr bych chtěl pochválit přerovské atlety, že i v malém množství a bez hlavních tahounů družstva vybojovali 55,5 bodu a umístili se na 7. místě.

Mikulaj

 

 

Bodovači:

Aleš Říhošek- 23,50b

Roman Pivovarník- 12b

Petr Mikuláček- 11b

Jan Koňařík- 9b

Jiří Sahaj- 3b