Tomková stříbrná na MČR 22´

Poslední srpnový víkend pořádala Lokomotiva Břeclav republikový šampionát atletů do 22 let. SK Přerov zde zastupovaly Helena Tomková a Martina Koutňáková. Prvně jmenovaná potvrdila úlohu jedné z favoritek a v dramatickém finále si doběhla pro stříbrnou medaili, když za víteznou Kateřinou Rajmovou z Tábora zaostala o 9 setin. Hela zvládla sto metrů s překážkami za 13,97 s. Přitom ještě v polovině závodu to vypadalo, že tentokrát zůstane bez medaile. Ale Hela zabrala a odsunula na třetí místo vícebojařku Kateřinu Cachovou (14,12 s). Až za ní skončila obhájkyně loňského prvenství Nikol Ogrodníková (14,18 s). Obě atletky hájí barvy AK SSK Vítkovice.

Zato Martině Koutňákové se v soutěži kladivářek vůbec nedařilo. Bídné pokusy předváděla již v rozcvičování. V závodě se jí povedlo zapsat až v třetí sérii, kterým se navíc ke "třicítce" pouze přiblížila. Hodem dlouhým 29,45 m zaostala za svým letošním maximem o více než 3 metry. Pěkný souboj však předvedly děvčata na medailových pozicích. Česká reprezentantka Kateřina Šafránková byla celou soutěž až na druhé pozici. V poslední sérii se ale vytáhla a díky novému rekordu šampionátu 64,79 m se posunula na první místo. Obhájkyně titulu Tereza Králová musela reagovat. Správně se zkoncentrovala a Šafránkové odpověděla životním hodem dlouhým 65,63 m!

Skvělé výkony padaly i v dalších disciplínách (viz http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=11742 ). Poněkud kuriózní byla soutěž trojskokanek, když v první sérii nezapsala výkon ani jedna- pokud už tedy někdo z jedenáctimetrového prkna doskočil do písku, tak s přešlapem. Podobná trable zažívali i jejich mužští kolegové.

Ani počasí moc nepřálo, bylo něco málo přes 20°C a sluníčko svítilo sporadicky. Sem tam nějaká ta přeháňka a vítr, který chvíli foukal do zad a chvíli do obličeje. Nějaké ty fotky budou, hned jak se trenérka Kolomazníková vrátí z chaty na Rusavě a obratem mi je pošle. :-)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.