Vrtěl vyhrál na Evropských hrách žactva!

Vytisknout

V polovině září se v Olomouci konaly Evropské atletické hry žactva. Na tyto závody není potřeba plnit žádné limity. Jde jen o to, aby si děti vyzkoušely větší závody, a proto se vždy těší velké účasti. Navíc mezi sebou závodí jen děti narozené ve stejném ročníku. Jediným mínusem tak zústává užší výběr disciplín. 

 

Z atletického oddílu SK Přerov se Evropských her zúčastnilo celkem 10 mladých nadějí a nevedly si vůbec špatně. Obrovského úspěchu dosáhl třináctiletý Ondra Vrtěl v hodu míčkem, který ani tentokrát nenašel přemožitele a vyhrál v solidním výkonu 68,08 m. V kvalifikaci předvedl výkon o necelé dva metry kratší. Navíc obsadil 13. místo v běhu na 60 metrů, když si v rozběhu vylepšil osobní rekord na 8,47 sekundy. Ve finále B za ním zaostal o pouhou setinu.

 

Ve vynikající formě se představil i jeho stejně starý kamarád Michal Richter. Na 800 m se udržel za kvalitními soupeři a vylepšil si osobní rekord o sedm sekund! Čas 2:33,60 min pro něj znamenal skvělé páté místo. Těsně mu unikl postup do finále na 60 metrů (8,69 s).

 

Mezi patnáctiletými hochy závodil Petr Mikuláček. Ve finále dálky se zachraňoval až třetím pokusem (dvakrát totiž těsně přešlápl). I tak předvedl pěkných 556 cm. V kouli se mu dařilo o poznání lépe. Vrhem dlouhým 10,57 m zaostal za svým osobákem o pouhých 7 centimetrů.  V rozběhu na 300 metrů zaběhl čas 42,37 s.

 

Jeho mladší bratr Pavel předvedl obrovské zlepšení ve skoku vysokém a za překonání laťky ve výši 124 cm byl desátý. Rovněž desátá byla Bára Hastíková mezi jedenáctiletými děvčaty v běhu na 600 metrů (2:10,08 min). 60 metrů zvládla za  9,93 s a do dálky skočila 345 cm. Ve všech třech disciplínách si vylepšila svá dosavadní maxima.

 

Osobní rekordy předváděli i další závodníci přerovského klubu: Rosťa Mališka (60m- 9,02 s), Vojta Rakušan (60m- 9,35s) a Jakub Maťa (60m- 9,98 s). Naše barvy hájili i Vašek Klvaňa a Lucka Horáková. Všem děkuji za vzornou reprezentaci oddílu a gratuluji k pěkným výkonům.

 

Reportáž přímo z místa konání slíbil napsat Koňas do konce minulého týdne, tak snad si ji budeme brzy moct přečíst. :-)