Pěček triumfoval v Ostravě

Vytisknout

V sobotu 7. května se na Městském stadioně v Ostravě- Vítkovicích konalo první kolo soutěže družstev juniorů a juniorek. Své zástupce vyslal i SK Přerov. Dařilo se hochům, kteří figurují na průběžné sedmé příčce s 37,5 body. Děvčata, kterým chyběly body opor týmu, skončily na devátém místě.

Kvalitní výkony předvedl Lukáš Pěček. Přemožitele nenašel ani v jednom z překážkových běhů a suverénně zvítězil- 110m př. zvládl za 15,71 s a 400m př. v osobním rekordu 59,75 s. Na delší z tratí se svým výkonem dostal do čela letošních republikových tabulek. Podle svých slov neběžel na plno a máme se tedy ještě na co těšit.

Jeho kolega Michal Fojt se také nenechal zahanbit- na 400 m př. byl pátý (67,25 s), na 110 m př. šestý (17,20 s) a na 100 m se podělil o desáté místo (12,15 s).

V trojskoku získal body za sedmé místo věkem ještě dorostenec Petr Mikuláček (11,88 m). V dálce předvedl slušných 565 cm, na body to však netačilo. Mimo bodování absolvoval běh na 110 m př. dorostenců, kde si zaběhl osobní rekord (16,43 s).

Z výkonů děvčat zmiňme alespoň vrh koulí Nikol Hanákové (8,35 m).

 

Zejména účast děvčat na těchto závodech je poněkud smutná. Jely pouze tři, přičemž Kája Běhalová se po tréninkovém výpadku nemohla srovnat s rozběhem v dálce, Adéla Zlámalová nedoběhla do cíle běhu na 800m a Hanáková nastoupila nakonec jen do závodu koulařek. Skončit s nulou na posledním místě, to se juniorkám už hodně dlouho nepovedlo....

Další kolo se koná 28.května v Břeclavi a doufáme v hojnější účast!

Gratuluji zejména Pěčovi, ale i dalším k pěkným výkonům.

Kompletní výsledky zde.

 

Koutňa