MČR ve vícebojích

Vytisknout

Minulý týden se na pražské Slávii konalo třídenní MČR ve vícebojích všech kategorií. Oddíl atletiky SK Přerov zde reprezentovali bratři Mikuláčkové- starší Petr bojoval o body v desetiboji dorostenců v pátek a sobotu, mladší Pavel nastoupil v pětiboji mladších žáků v neděli. Svěřencům trenéra Pavla Kolomazníka a Tomáše Klvani vyšel závod opravdu skvěle, oba dva si vylepšili své dosavadní osobní rekordy jak ve víceboji, tak  v jednotlivých disciplínách.

Nejprve Petr Mikuláček vybojoval v silné konkurenci pěkné 12. místo za výkon 4789 bodů, kterým se zařadil na páté místo v dlouhodobých tabulkách Přerova. Tradičně se mohl opřít o své silné disciplíny- 110m př. (16,99 s), dálku (559 cm) a vrh pětikilovou koulí (11,21 m). To nejlepší si ale schoval až do závěrečných tří disciplín. Parádně mu vyšel skok o tyči, předváděl pěkné pokusy a soutěží procházel hladce. Síly mu došly až na 330cm, i tak je jeho výkon 320cm vylepšeným nejen osobním, ale také přerovským rekordem ve všech kategoriích od dorostenců výš. Ten původní držel již od roku 1944 Antonín Hradílek a měl hodnotu 311cm. K tomu přidal další dva osobáky v oštěpu (32,77 m) a na 1500m (5:11,13 min) a v dramatickém závěru uhájil dvanácté místo o tři body před Michalem Malým z pořádajícího oddílu.

Stejný počet osobních rekordů zaznamenal také Pavel Mikuláček. V pětiboji mladších žáků vybojoval 1711 bodů, které znamenají šesté místo v přerovských historických tabulkách a 11. místo v samotném závodě. Ve své nejsilnější disciplíně, běhu na 60m př., si vylepšil osobák o několik setin (10,13 s) a posunul se už na druhé místo v našich historických tabulkách. Rovněž o několik setin vylepšil svůj nejlepší čas na 60m (8,73 s) a také na 800m (2:51,50 min). Množství bodů získal v dálce (468 cm).

 

Oběma gratuluji!

Koutňa

 

Kompletní výsledky naleznete zde .