Kácel překvapil v Břeclavi

V sobotu 28. května pokračovalo v Břeclavi druhým kolem Mistrovství Moravy a Slezska družstev juniorstva. Ani celodenní vydatný déšť neubral mnohým výkonům na kvalitě. Z našich závodníků si skvěle vedl Aleš Kácel, který se vrátil na dráhu po zdravotních problémech. Výborným časem na 100 metrů (11,15 s) deklasoval zbytek startovního pole a za tento čas, kterým jen o dvě setiny zaostal za svým osobákem, si připsal první místo a 11 bodů pro družstvo.

Ani jeho tréninkový partner Lukáš Pěček se nenechal zahanbit a přispěl dvěma druhými místy (18 bodů) na obou překážkových bězích. Stodesítku zvládl za 16,08 s a čtvrtku za 58,66 s. Oba borci patří k našim nadějím na blížícím se domácím šampionátu juniorů, který se bude konat v polovině června ve Vítkovicích.

Juniorky měli pouze jednočlenné "družstvo", což se jistě odrazí na bodech. Na svých prvních větších závodech startovala Kája Vyroubalová. V dálce obsadila 19. místo za výkon 429 cm a na čtvrtce byla ve svém běhu čtvrtá v čase 70,12 s. Bohužel doplatila na to, že zbylé juniorky jsou o něco vyběhanější a po rychlém úvodu jí v závěru došly síly, jinak by jistě měla na lepší čas.

V dresu AK Olympu Brno se představila Helena Tomková. Po tréninkovém výpadku zaběhla na 100m př. slušný čas 14,39 s a o pouho setinu jí uniklo vítězství. Věříme, že i nadále se bude Helena zlepšovat a na MČR se představí již v plné síle.

Mimo bodování startovala v hodu diskem žen Martina Koutňáková, která výkonem 29,80 m potvrdila své letošní výkony a v hodu oštěpem dorostenců Radim Hofman (34,80 m).

Ač byly přihlášeny, nakonec se na tyto závody vykvákly Kája Běhalová, Nikol Hanáková a Eva Vilémová.

 

V bodovém hodnocení 2. kola byli junioři sedmí s 29 body.

Kompletní výsledky naleznete zde .

Třetí a zároveň závěrečné kolo se koná 24. září v Opavě a já doufám ve větší účast z řad našich atletů!!!

 

Koutňa

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.