Vrtěl ovládl vrhačský pětiboj v novém rekordu

Vytisknout

V pátek 31.8. se na našem stadioně konala soutěž ve vrhačském pětiboji. Nejvíce bodů (2153) nasbíral starší žák Ondřej Vrtěl, který tímto výkonem překonal stávající přerovský rekord Lukáše Pěčka z roku 2007 a stačily mu na to dokonce jen čtyři disciplíny, jelikož v kladivu neměl jediný zdařený pokus. Jedno prvenství však Lukemu už nikdo nevezme- byl vůbec první starší žák z našeho oddílu, který v této disciplíně soutěžil.

 

V kouli Ondra otočil o 180° a výkonem 12,82 m si utvořil nový osobní rekord, v disku předvedl výkon 27,41 m a oštěpem hodil 47,54 m. Mimo soutěž si vyzkoušel také mužský 800 gramový oštěp, který zapíchl do vzdálenosti 44,49 m. V závěrečném hodu břemenem překonal 11,40 m, kterým ustanovil nový přerovský rekord.

 

Účastníci závodu, zleva: předseda oddílu Václav Klvaňa, Kajsa, Aneta, Vaša Klvaňa, Koňas a Ondra Vrtěl.

V už zmiňovaném kladivu se nejlépe dařilo Vaškovi Klvaňovi ml., který čtyřkilovým náčiním dohodil do vzdálenosti 19,83 m (OR). Diskem dohodil nejdále jeho otec, předseda oddílu Ing. Václav Klvaňa (32,61 m). V hodu břemenem se činila pouze této disciplíny účastnivší se Martina Koutňáková, která neúspěšně atakovala 12 m hranici (11,96 m).

 

Výsledky zašleme na požádání e-mailem.