Mikuláček zazářil v Olomouci- skočil 590 cm!

Ve středu 8.5. pořádal oddíl AK Olomouc mítink pro 2. kolo extraligy, a sice Velkou cenu Olomouce a Pohár Františka Dvořáka. Součástí nabitého programu byla také Malá cena Olomouce pro žákovské kategorie, které se zúčastnili hned čtyři přerovští zástupci.

Prvenství ve skoku dalekém si za osobní rekord 590 cm odvezl Pavel Mikuláček. Tento výkon Pavlíka katapultoval na čtvrté místo průběžných republikových tabulek a po velkém zlepšení v halové sezóně má nyní nakročeno k překonání šestimetrové hranice. Dařilo se mu také v běhu na 100m př.- vylepšil si osobák (15,43 s) a obsadil nepopulární čtvrtou pozici.

Pavel Mikuláček na stupních vítězů

 

Na bronzový stupínek vystoupal Dan Pátek za výkon 165 cm ve skoku do výšky. Dan procházel soutěží hladce, zaváhal pouze při prvním pokusu na 165 cm a třikrát bohužel shodil laťku ve výšce 170 cm- její překonání by znamenalo vylepšení osobáku o 1 cm.

Nedařilo se bohužel jeho kolegyni Verči Májové, která nezvládla svou základní výšku. Zcela určitě ji nepotěšil ani překážkový běh, ve kterém závodnicím foukal protivítr o síle 3,3 m/s a notně poznamenal všechny časy směrem k horšímu. Verčin výkon 17,04 s nakonec stačil na páté místo.

Modro-žluté barvy SK Přerov reprezentovala také Terka Dobiášová v běhu na 60 m. Nevedla si vůbec špatně a i přes protivítr 3,9 m/s za svým osobním rekordem z loňského prosince zaostala o pouhých 7 setin (8,63 s). V celkovém hodnocení obsadila jedenáctou pozici.

 

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.