Viktorka Koláčková se prosadila na KP přípravek

Ve čtvrtek 9. května zajíždělo družstvo přípravkářů do Šumperka na Yettiho Summer Games (1. kolo KP družstev). Z různých důvodů velmi oslabený tým neměl žádné ambice na celkové umístění, o to více však potěšily dílčí úspěchy některých jedinců.

Na stupně vítězů se dokázala prosadit Viktorka Koláčková, a to hned dvakrát. Dělené druhé místo obsadila ve skoku z místa (180 cm) a třetí byla v hodu medicinbalem z kleku (4,33 m). Navíc obsadila ještě 15. místo v běhu na 60 m (10,36 s).

Viktorka Koláčková obsadila dělené 2. místo ve skoku z místa

 

Zabodovala také štafeta hochů na 4x60 m ve složení Mates Vylíčil, Ondra Budař, Kuba Zapletal a Oli Punge. Po odborném secvičení předávek s lahví Hanácké kyselky kluci doběhli ve svém běhu třetí (41,73 s) a doufali, že to tak už zůstane. Bohužel, ve druhém běhu všem vytřela zrak štafeta AK Šternberk, kteří si suverénně doběhli pro první místo a odsunuli tak naše hochy na bramborovou pozici. Nehrajícím kapitánem štafety byl jmenován Mara Janča, takže doufám, že svou funkci vezme zodpovědně a do dalšího kola spolu s ostatními zapracují zejména na předávkách a na příštím kole v Prostějově to zašustí nějakým tím diplomem.

Desátými místy bodovali také Vojta Sýkora v hodu medikem (3,20 m) a Mates Vylíčil ve skoku z místa (175 cm). Těsně body utekli na jedenáctých místech Vojtovi v hodu míčkem (28,30 m) a Davčovi Hastíkovi ve skoku z místa (170 cm), na dvanáctých pozicích se umístili Mates v běhu na 60 m (9,84 s) a Oli Punge v hodu medikem (3,05 m).

Davča Hastík při běhu na 800 metrů

 

Mezi děvčaty byla jedenáctá ve skoku z místa Kikča Koláčková (160 cm). Velmi pěkný výkon na trati 600 metrů podala Zuzka Švarcová a opět nebyla daleko od bodovaných pozic (2:26,19 min/ 12. místo).

Za naše družstvo dále bojovali Vojta Karlík a Jáchym Kouba. V celkovém hodnocení se děvčata umístila na sedmém místě se 17 body a hoši na místě osmém (9 bodů).

Všechny děti i s trenérkami Terkou a Koutňou

 

Na závěr je nutné podotknout, že krajské přebory jsou hodnoceny pro všechny děti dohromady, nikoliv podle ročníků narození, jak je tomu v poslední době dobrým zvykem na některých „mítincích“. Proto byla velice znát absence některých starších dětí, ať už byla oddůvodněná či nikoliv. Doufám, že na dalších závodech se sejdeme v plné síle, a kromě toho, že ukážeme ostatním, že i v Přerově jsou šikovné děti, užijeme si i nějakou tu legraci a pěkné odpoledne. Nejde přece o to, jestli byl někdo první nebo poslední, ale o to, že to všechno k něčemu je a naše pravidelné scházení se má i nějaký smysl.

 

Za všechny trenéry přípravek

Koutňa

 

Kompletní výsledky

Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.