Šárka Klvaňová je šestá na MČR ve vícebojích

Vytisknout

Ve dnech 24. a 25. května se na pražské Slavii konalo MČR mužů, žen, juniorů a juniorek ve vícebojích. V kategorii žen startovala také Šárka Klvaňová, která speciálně kvůli tomuto závodu přiletěla až z daleké Argentiny, kde trvale žije. „Jednotlivé disciplíny se mi až tak moc nevydařily, ale nakonec z toho bylo alespoň malinké vylepšení celkového součtu bodů oproti loňskému roku,“ zhodnotila svůj výkon Šárka.

Do závodu odstartovala z pátého místa na 100 m př. (16,90 s) a pokračovala 142 cm ve skoku vysokém. Tuto základní výšku zdolala napodruhé, na další postupné výšce 145 cm už ale úspěšná nebyla. Na tyto výkony navázala 7,70 metry v kouli a dvoustovkou za 28,04 s.

Druhý den nezahájila dobře, v dálce totiž měla jen jeden zdařený pokus (478 cm). Za svými možnostmi zaostala také v oštěpu (26,98 m), a to zejména díky zranění ruky, které si způsobila na nedělním 1. kole II. ligy v Olomouci. Chuť si však spravila závěrečnou osmistovkou - zaběhla druhý nejrychlejší čas (2:31,60 min). Na konečném pořadí to však nic nezměnilo a Šárka obsadila konečné šesté místo se ziskem 3 743 bodů.

mcr-viceboje-slavia-204

Zdroj: www.atletika.cz, autor Jiří Kottas

„Hrozně mě potěšila půlka. Překy na to, že je chodím na čtyři kroky, byly asi dobré. V dálce jsem měla dva přešlapy, takže jsem ráda aspoň za ten jeden změřený pokus. Všechno je samozřejmě hlavně v technice a tu to chce ještě pořádně vypilovat. Možná tam byla i únava, i když jsem se celkově cítila dobře. Snad ta magická hranice 4 000 bodů padne ještě letos, v listopadu bych měla mít ještě jednu šanci. Tak uvidíme,“ řekla.

Šárčin osobní rekord 3 952 bodů z roku 1999 je stále platným přerovským rekordem. Nejblíže se k němu přiblížila Adéla Balůsková, která loni na Pacovských vícebojích zvládla 3 802 bodů.

 

Kompletní výsledky zde