8. ročník Gasmask Minizisk Desetiboje ovládl Superman

Již 8. ročník prestižního závodu Gasmask Minizisk Desetiboj proběhl v sobotu 28. listopadu na stadionu SK Přerov. Tímto mítinkem místní nadšenci již tradičně zakončují sezónu. Na startu se sešlo celkem 7 účastníků a k vidění byly opět různorodé masky.

Na úvod si jen připomeňme bodovací systém desetiboje - závodník se snaží dosáhnout v každé disciplíně takového výkonu, který je v tabulkách hodnocen jedním bodem. Podaří-li se mu výkon lepší, je obodován podle tabulek. Je-li jeho výkon horší, připíše si na své konto penále 250 bodů. V běžeckých disciplínách každý běží sám bez jakékoliv znalosti či použití informace o čase.  V dálce má každý jeden pokus, který se změří, skáče se bez jakýchkoli pomůcek, které by mohly sloužit k orientaci o délce skoku. Ve skoku vysokém má každý jen jednu výšku, kterou si sám určí ze vzdálenosti větší než 20 m, nesmí se používat žádné orientační pomůcky. A konečně vrhačské disciplíny - každý má jeden pokus, který se změří, vrhá se rovněž bez jakýchkoli pomůcek, které by mohly sloužit k orientaci o délce. Vlastně úplná pohodovka na závěr sezóny... tedy pokud si někdo nevymyslí masku, ve které se poněkud hůře běhá nebo skáče. :-)

Gasmask 2015

Vyrovnané startovní pole se sešlo v mužské kategorii. Se ziskem 724 bodů nakonec zvítězil záhadný muž (na fotce vlevo) o jeden bod před Flashem. Se 733 body na třetí místo dosáhl vojín Grgoš. Na čtvrtém místě zůstala osamocená muchomůrka (913 b), která na stupně vítězů ztratila cca 200 b a pátému americkému fotbalistovi nadělila dalších 600. Fotbalistovi se po vydařeném začátku nepodařil vrh koulí a byl penalizován nakonec v 6 disciplínách, což v konečném součtu znamenalo 1527 b.

Na jedničku vyšel závod Supermanovi, který vytvořil nový přerovský rekord (383 b). Naopak o nejhorší přerovský výkon všech dob (v kategorii žen) se zasloužil "siamský koš". A proč koš? "Chtěly jsme být siamská dvojčata, ale když jsme se oblepily fólií, tak jsme vypadaly spíš jako koš," sdělila starší polovina koše. Dokonce v sedmi disciplínách jim Mikuláš předčasně nadělil 250 bodů. Ostatní disciplíny ale byly ukázkové - koule (19 b), disk (4 b) a oštěp (2 b). Koš nasbíral celkem 1775 bodů.

Tři závodníci navíc v některé z disciplín získali přesně jeden bod - záhadný muž a vojín Grgoš v disku a muchomůrka ve skoku o tyči.

Gasmask 2015 Konas

Flash prolomil psychickou bariéru z překážek a závod dokončil - je to slibný začátek přípravy a velký vklad pro další sezónu ve II. lize družstev.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.