Halové MČR dorostu a juniorů klepe na dveře

Již tento víkend se v Ostravě koná Halové Mistrovství ČR dorostu a juniorů. SK Přerov bude mít v soutěži 3 zástupce - Rostislava Mališku, Davida Drštičku a Nikolu Dvorskou. Jako první náhradnice ve skoku vysokém dorostenek byla delegátem soutěže vybrána Veronika Čejnová.

V loňském roce obsadil na halovém mistrovství páté místo mezi překážkáři, letos ho ale v této disciplíně neuvidíme. Junior Rostislav Mališka dal totiž přednost hladké šedesátce, na které se představí v sobotu v 11:45 hodin. Do závodu vstupuje s letošním maximem 7,32 s a osobním rekordem 7,23 s. Ten si zaběhl loni v únoru. Původním plánem byl také start v běhu na 200 metrů, ten ale nevyšel - vybráno bylo pouze 20 závodníků. V běhu na 60 m se jich představí o čtyři více.

Rovněž v běhu na 60 metrů bude startovat dorostenec David Drštička. Rozběh je naplánovaný na sobotních 11:30 hod. Na MČR se David nominoval svým letošním osobním rekordem 7,25 s, za který drží 14. místo v průběžných republikových tabulkách. Tři rychlejší borci ale v Ostravě startovat nebudou, takže otevřený bude i vzhledem k vyrovnanosti výkonů souboj o finále. To se poběží rovněž v sobotu ve 13:20 hodin. Junioři se o medaile utkají o 10 minut později.

Třetí půjde do akce dorostenka Nikola Dvorská, která se představí v neděli od 12:30 v trojskoku. Dorostenek bude v soutěži celkem 17 a Nikola do ní vstoupí devátým nejlepším výkonem. Jejím letošním maximem je 10,83 m, venku už má ale skočeno i 10,95 m. Na osmou v tabulkách Adélu Nelu Šínovou jí schází 6 cm.

Jako první náhradnice je nominována dorostenka Veronika Čejnová ve skoku vysokém. Věřme, že i ona se nakonec v Ostravě představí. Její disciplína je na programu v sobotu od 14:15 hodin. Veronika má letos skočeno nejvíce 161 cm, její osobní rekord je ale ještě o kus výš - až na 170 cm.

Výsledky budou průběžně aktualizovány na www.atletika.cz.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.