Jarnímu běhu vévodili běžci AK Šternberk a AK EZ Kopřivnice

Vytisknout

Na 225 účastníků ve věku 4-17 let přilákal sobotní 7. ročník Jarního běhu. Závod byl zařazen také do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, takže kromě domácích běžců byla k vidění celá řada skvělých závodníků z našeho i ostatních krajů. Soutěžilo se celkem v sedmi věkových kategoriích - co do počtu medailí se nejúspěšnějším klubem stal stejně jako loni AK Šternberk, který si z Přerova odvezl od každého kovu tři kusy. Stejný počet medailí, ale o jednu zlatou méně a o jednu bronzovou více, získal AK EZ Kopřivnice. Přerovští atleti ukořistili o jednu medaili méně (1 zlatá, 2 stříbrné, 5 bronzových).

O jediné přerovské zlato se postaral v kategorii přípravky David Hastík, který zvládl okruh dlouhý 700 m za 2:34 min. Souboj desetiletých a jedenáctiletých kluků byl ale dramatický až do konce, neboť první čtveřice se vešla do pouhých čtyř sekund - za Hastíkem bral druhé místo vyškovský Pechmann (2:35 min), třetí byl kopřivnický Hanzelka (2:37 min) a na nepopulární čtvrté pozici se umístil domácí Samuel Punge (2:38 min).

Přípravka hoši - první místo vybojoval domácí David Hastík. (Zdroj: AK Šternberk)

 

Dvojnásobné zastoupení na stupních vítězů jsme měli mezi dorostenci, kde se na druhé místo probojoval František Rezek (8:12 min) před třetím Jakubem Sehnálkem (8:18 min). Dorostenci běželi celkem tři okruhy, tedy 2100 metrů. Mezi dorostenkami byla úspěšná Eliška Škrabalová na třetím místě (9:19 min).

Dva okruhy o celkové délce 1400 metrů čekaly na starší i mladší žactvo. Mezi staršími se prosadil jak Filip Sehnal (5:15 min), tak Gabriela Patalová (5:43 min), když oba obsadili třetí místo. Dobře si vedli také David Skřeček na pátém místě (5:25 min) a Kateřina Sehnálková na místě šestém (6:08 min).

Se startovním číslem 99 běží starší žákyně Gabriela Patalová, která ve své kategorii obsadila třetí místo. (Zdroj: AK Šternberk)

 

Těsně pod stupni vítězů zůstal mladší žák Vojtěch Karlík, když jej od třetího místa dělily 4 vteřiny (5:46 min). Jako osmý doběhl Jáchym Kouba (6:03 min). Medaili nevybojovaly ani mladší žákyně, když se nejvýše z domácích atletek umístila Alice Drozdová na páté pozici (6:13 min). Pouze o dvě vteřiny pomaleji běžela celkově šestá Gabriela Škrabalová.

O zbývající dvě medaile se postarali ti úplně nejmladší na dvousetmetrové trase - druhý byl mezi hochy narozenými v letech 2012 a 2013 Ladislav Zbořil (49 s) a třetí v téže kategorii děvčat Natálie Vysoudilová (52 s).

V kategorii nejmladších hochů (roč. 2008-2009) si na trase 700 m nejlépe vedl Jonatan Kouba na pátém místě (3:01 min) před šestým Šimonem Bajcarem (3:03 min). Mezi děvčaty byla osmá Nela Drozdová (3:18 min) stejně jako Tereza Tichá v kategorii přípravek (3:11 min).

Ve žlutém tričku běží Jonatan Kouba, pátý nejrychlejší v kat. nejmladší hoši. (Zdroj AK Šternberk).

 

Maloši (roč. 2010-2011) běželi 300 metrů. Ty z našeho oddílu nejrychleji uběhl Matěj Šístek (1:09 min) na šestém místě. Mezi děvčaty byla desátá Anna Hrazdirová (1:16 min).

Kompletní výsledky jsou ke stažení zde
Fotogalerie zde (zdroj: AK Šternberk)