Nabité běžecké Velikonoce

Velikonoční svátky a prodloužený víkend s sebou přinesly nabitou běžeckou termínovku. A přerovský atlet Tomáš Kašpařík jakoby si nedokázal vybrat, startoval hned na čtyřech závodech během pěti dnů. Barvy SK Přerov o Velikonocích hájili také Zdeněk Doležal a Hana Tovaryšová. Dohromady tito běžci stanuli třikrát na stupních vítězů.

Šumperský seriál Chlapáckého běhu pokračoval ve středu 12. dubna závodem Na honěnou. Jednalo se o členitý lesní kros na 9,5 km s intervalovými starty po 3-4 běžcích. Tomáš Kašpařík jej zvládl za 40:17 minut a obsadil celkové sedmé místo. V kategorii B byl čtvrtý.

Hned o den později se v Olomouci běžel Dubnový běh Smetanovými sady. Tradiční běh Olomoucké běžecké ligy na 6,5 km byl ale poznamenán nízkou účastí, a tak Kašpařík závěr takticky vypustil a šetřil síly na další závody. S přehledem si pohlídal prvenství v kat. B a celkové druhé místo (25:36 min).

Na Velký pátek se sjeli vytrvalci do Náměště, kde pokračovala dalším závodem Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje. Na Náměšťské desítce se představili Zdeněk Doležal i Tomáš Kašpařík - oba v početně zastoupené kat. B. Lépe se vedlo Doležalovi, který dosáhl na stupně vítězů a bral třetí místo v čase 38:18 min. Kašpařík doběhl jako šestý v čase o 20 vteřin horším než loni (39:11 min). V celkovém hodnocení figuruje Doležal na šestém a Kašpařík na devátém místě. Závod byl poznamenán silným větrem.

Tomáš Kašpařík (s číslem 15) na Velikonočním běhu v Tovačově.

 

Poslední ze série závodů byl nedělní Velikonoční běh v Tovačově. Také zde se v kat. B zúčastnilo početné pole startujících. Trasa závodu vedla příjemným okolím zámku a Tomáš Kašpařík ji v kat. B zvládl jako šestý nejrychlejší (28:38 min). Celkově obsadil jedenácté místo. Mezi ženami startovala Hana Tovaryšová, která v kat. H obsadila čtvrté místo (41:21 min). V absolutním pořadí mužů i žen doběhla na 93. místě.

Kompletní výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.