Kašpařík sbíral medaile a zaznamenal také osobní rekord

V sobotu 30. dubna se přerovský běžec Tomáš Kašpařík zúčastnil Štědrákovského půlmaratonu. "Ve Štědrákově Lhotě to byl krásný závod poznamenaný nízkou účastí. Běželo se ze Štědrákovy Lhoty (490 m) s výhledy na Jeseníky k Rudolfovu prameni (cca 850 m) a zpět přes Paramuť a rozcestí Na Wilsonu (750 m) přes nejnižší bod (420 m) zpět do Štědrákovy Lhoty," přiblížil trať závodu Kašpařík.

Samotní pořadatelé zhodnotili ve výsledkové listině závod takto: "Počasí bylo pěkné, na trase jsme si ještě užili poslední sníh, obrátka byla u Rudolfova pramene, ale voda na pití byla moc studená. Děkuji závodníkům i spolupořadatelům, že tu s námi byli a vytvořili hezkou sportovní akci a podpořili projekt vzdělávání dětí v Bangladéši."

Tomáš Kašpařík si ze Štědrákovy Lhoty kromě pěkných zážitků přivezl také dobrý výsledek. Trasu obkroužil za 1:31:06 hodiny a bral druhé místo v kategorii B. Trochu netradičně byli v tomto závodě nejrychlejší závodníci "béčka" - dokonce čtyři z nich byli rychlejší než druhý muž kategorie A! V celkovém pořadí tak Tomáš Kašpařík obsadil lichotivé třetí místo.

 

Po takovém závodu by ledaskdo vyžadoval delší rekonvalescenci, ale ne Tomáš Kašpařík. Ten už ve středu stál opět na startovní čáře, tentokrát v Kolšově, kde sedmým závodem pokračoval seriál Chlapáckého běhu. Běh Markovicou byl tradičně silně obsazený a závodníky zavedl také náročným výstupem na vrchol Markovice. V závodě dlouhém 8250 metrů obsadil Kašpařík třetí místo v kategorii B a celkově byl šestý. Jeho čas 36:03 min je o 41 vteřin lepší než ten v loňském ročníku. Kategorii B ovládl tradiční účastník tohoto závodu Tomáš Blaha (34:07 min).

Výsledky obou závodů jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.